Ζελένσκι: Επισκέφτηκε ουκρανικά στρατεύματα στο νοτιοανατολικό μέτωπο και απένειμε μετάλλια

Ζελένσκι: Επισκέφτηκε ουκρανικά στρατεύματα στο νοτιοανατολικό μέτωπο και απένειμε μετάλλια

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε ουκρανικά στρατεύματα στο νοτιοανατολικό μέτωπο και απένειμε μετάλλια, ανέφερε σήμερα το γραφείο του εν μέσω έντονων εικασιών ότι ο δημοφιλής επικεφαλής του στρατού πρόκειται σύντομα να αποπεμφθεί.

“Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Να υποστηρίξω τους πολεμιστές και να τους απονείμω βραβεία. Αντιμετωπίζουν μια δύσκολη και κρίσιμη αποστολή να απωθήσουν τον εχθρό και να υπεραπιστούν την Ουκρανία”, ανέφερε σε μια δήλωση ο Ζελένσκι αφού επισκέφθηκε την περιοχή Ζαπορίζια.

Η προεδρία ανέφερε στην ανακοίνωση πως ο Ζελένσκι επισκέφθηκε προωθημένες θέσεις του ουκρανικού στρατού κοντά στο χωριό Ρομποτίνιε, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στη γραμμή της μάχης.

Ο νοτιοανατολικός οικισμός Ρομποτίνιε απελευθερώθηκε στα τέλη Αυγούστου στην αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Η επίσκεψη του προέδρου στις γραμμές της μάχης έγινε σε μια περίοδο αβεβαιότητας γύρω από την τύχη του επικεφαλής του στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι.

Δύο πηγές δήλωσαν προχθές, Παρασκευή, πως η ουκρανική κυβέρνηση ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο ότι σχεδιάζει να αποπέμψει το ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της χώρας που επιβλέπει τον πόλεμο εναντίον των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων.

Η φερόμενη κίνηση εκδίωξης του Ζαλούζνι, ο οποίος έχει συγκρουστεί με τον Ζελένσκι για μια σειρά ζητημάτων, ακολουθεί μια ουκρανική αντεπίθεση πέρυσι η οποία απέτυχε να ανακτήσει σημαντική έκταση κατεχόμενου από τους Ρώσους εδάφους.

Γνωστός ως “Σιδηρούς Στρατηγός”, ο Ζαλούζνι είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Η απομάκρυνσή του θα μπορούσε να πλήξει το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν για να κρατήσουν τις θέσεις τους στις πρώτες γραμμές του μετώπου έκτασης 1.000 χλμ. απέναντι σε μια τεράστια ρωσική δύναμη που διαθέτει μεγάλα αποθέματα πυρομαχικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE