ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Πειραματική θεραπεία με mRNA για τον καρκίνο

Βρετανία: Πειραματική θεραπεία με mRNA για τον καρκίνο

Καρκινοπαθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν μια νέα θεραπεία που θα βοηθήσει το σώμα τους να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας δοκιμής.

Οι πρώτοι ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την πειραματική θεραπεία με mRNA – έναν τύπο θεραπείας ανοσοθεραπείας που ονομάζεται mRNA-4359 – στο Imperial College Healthcare NHS Trust ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Η δοκιμή στοχεύει να αξιολογήσει την ασφάλεια και τις δυνατότητες για τη θεραπεία του μελανώματος, του καρκίνου του πνεύμονα και άλλων καρκίνων «συμπαγών όγκων».

Ένας 81χρονος άνδρας από το Surrey με ανθεκτικότητα στη έως τώρα θεραπεία που ελάμβανε για κακοήθη μελάνωμα ήταν το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε mRNA-4359 στα τέλη Οκτωβρίου.

Η δοκιμή στο Imperial χρηματοδοτείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna και πρόκειται να στρατολογήσει ασθενείς παγκοσμίως τα επόμενα τρία χρόνια.

Η δοκιμή πραγματοποιείται μέσω της Στρατηγικής Συνεργασίας Moderna-UK, η οποία φέρνει την παραγωγή εμβολίου mRNA στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύει την ανθεκτικότητα σε μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Στο πλαίσιο της 10χρονης συνεργασίας με την κυβέρνηση, η Moderna έχει επίσης δεσμεύσει σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού κλινικών δοκιμών, όπως αυτή, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top