ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Η συνάντηση με το ΔΗΚΟ - «Οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο »

ΠτΔ: Η συνάντηση με το ΔΗΚΟ - «Οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο »

Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή, απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος, Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σήμερα αν το ΔΗΚΟ στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό εξέφρασε δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

"Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του ΔΗΚΟ. Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή", ανέφερε.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στη Δερύνεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε συνάντηση με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, μέσα στο πλαίσιο των επαφών, ένα χρόνο μετά και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. "Ανταλλάξαμε απόψεις και για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, για θέματα συνεργασίας και άλλα", ανέφερε.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τη Συντονίστρια για το θέμα της Γάζας από πλευράς των ΗΕ, είπε ότι «εργαζόμαστε από κοινού για να υλοποιηθεί ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο προς τη Γάζα. Δεν είναι η μόνη επιλογή, υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι (η Συντονίστρια) ήταν στην Κύπρο σήμερα, θα μεταβεί στο Ισραήλ, θα ενημερώσει ακολούθως τον ΓΓ και ελπίζουμε σύντομα να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανονικά ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα αυξάνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ακριβώς και δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα οποιαδήποτε πολιτικά κίνητρα που να δυσκολεύουν την υλοποίηση τέτοιων επιλογών. Το κριτήριο που πρέπει να κρίνει τις όποιες επιλογές υπάρχουν, όπως είναι αυτή η κυπριακή πρόταση, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων στη Γάζα που μέρα με τη μέρα είναι σαφώς περισσότερες».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «είμαστε σε συνεργασία και με τη Βρετανία και με τη χώρα που προέρχεται η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ και με την Ολλανδία, την ΕΕ γενικότερα και όλα τα κράτη που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση του με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είχαμε μια συνάντηση με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, μέσα στο πλαίσιο των επαφών, ένα χρόνο μετά και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ανταλλάξαμε απόψεις και για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, για θέματα συνεργασία και άλλα».

Σε ερώτηση αν έχει εκφράσει δυσαρέσκεια το ΔΗΚΟ για το κυβερνητικό πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του ΔΗΚΟ. Όλες οι αποφάσεις αφορούν εμένα, άρα, η οποιαδήποτε ευθύνη ή δυσαρέσκεια είναι προς το δικό μου πρόσωπο, όπως και η ευθύνη για κάθε επιλογή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top