ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσσωμη η ΔΗΠΑ στο Προεδρικό την Παρασκευή - Η πορεία του κυβερνητικού έργου στη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Σύσσωμη η ΔΗΠΑ στο Προεδρικό την Παρασκευή - Η πορεία του κυβερνητικού έργου στη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει την Παρασκευή, η ηγεσία της ΔΗΠΑ. Η συνάντηση κλείδωσε για τις 12.00 το μεσημέρι και σε αυτή θα συμμετέχει η Γραμματεία της ΔΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν, οι Αντιπρόεδροι, ο Γραμματέας, ο Οργανωτικός, ο Εκπρόσωπος τύπου και οι βουλευτές Μιχάλης Γιακουμή, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μαρίνος Μουσιούττας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "T" στη συνάντηση θα αξιολογηθεί από κοινού η μέχρι τώρα πορεία της διακυβέρνησης, η πορεία του κυβερνητικού έργου, θα γίνει αξιολόγηση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο πλευρών, θα συζητηθούν οι όποιες εκκρεμότητες ειδικά σε θέματα μεταρρυθμίσεων και νομοσχεδίων, τα οποία βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το πλάνο του 2024 όπως αυτό έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να περάσουν νομοσχέδια, έτσι ώστε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

Αυτό το οποίο ενδιαφέρει τη ΔΗΠΑ είναι πρωτίστως η αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και κατ' επέκταση η συνεργασία και ο προγραμματισμός.

Ευρωεκλογές

Την ίδια ώρα, η ΔΗΠΑ κινείται προς τις ευρωεκλογές με τις αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο του κόμματος, να λαμβάνονται περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κόμματος είναι να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο στελέχη του κόμματος και ατόμων από την ευρύτερη κοινωνία και από τον χώρο του κέντρου.

Στο ψηφοδέλτιο, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και νυν βουλευτές, ωστόσο στο κόμμα θεωρούν ότι είναι νωρίς για μια τέτοια απόφαση. Έτοιμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα είναι και τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές εκλογές.

Δημοσκόπηση

Σε ότι αφορά στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Red Wolf, ο Εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΠΑ Ανδρέας Θεμιστοκλέους σε γραπτή του δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "εφόσον υλοποιηθούν οι δεσμεύεις της κυβέρνησης, οι συνθήκες σε μελλοντικές δημοσκοπήσεις θα είναι διαφορετικές και η γενική εικόνα, θα βελτιωθεί".

Σε σχέση με τα ποσοστά της ΔΗΠΑ, αυτά παρουσιάζουν μια μικρή, αλλά συστηματική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και με αντίστοιχες προεκλογικές περιόδους του παρελθόντος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΗΠΑ θεωρεί ότι τα ποσοστά κινούνται πολύ μακριά από την εικόνα που θα παρουσιάσει το κόμμα στις εκλογές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top