ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ηλεκτρισμένο» το κλίμα: «Αντί να απολογείται ο ΔΗΣΥ, ζητά και τα ρέστα», λέει το ΑΚΕΛ για το ρεύμα

«Ηλεκτρισμένο» το κλίμα: «Αντί να απολογείται ο ΔΗΣΥ, ζητά και τα ρέστα», λέει το ΑΚΕΛ για το ρεύμα

Ανακοίνωση κατά του ΔΗΣΥ εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση,«ο Συναγερμός και η δεκαετής διακυβέρνησή του είναι η αιτία που όλη η Κύπρος πληρώνει πανάκριβο ρεύμα και που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ενεργειακής ανασφάλειας» ενώ τόνισε ότι «αντί να απολογείται ο ΔΗΣΥ, ζητά και τα ρέστα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Αντί να απολογείται ο ΔΗΣΥ, ζητά και τα ρέστα. Ο Συναγερμός και η δεκαετής διακυβέρνησή του είναι η αιτία που όλη η Κύπρος πληρώνει πανάκριβο ρεύμα και που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ενεργειακής ανασφάλειας.

Πριν τοποθετείται λοιπόν ο ΔΗΣΥ για το θέμα του ρεύματος ας απολογηθεί πρώτα στον κυπριακό λαό και ας απαντήσει: Γιατί επί μια δεκαετία αποτύγχαναν ξανά και ξανά να εισάγουν φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για ρύπους; Γιατί άφησαν τη χώρα χωρίς υποδομές; Γιατί άφησαν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών στον τομέα των ΑΠΕ να θησαυρίζουν στις πλάτες του κόσμου; Γιατί απέτυχαν παταγωδώς στη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα; Γιατί δεν τόλμησαν να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας;

Το ΑΚΕΛ επιμένει να συναισθανθούν όλοι, και πρώτη η κυβέρνηση, την πίεση που υπόκεινται τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την τιμή του ρεύματος. Επιμένουμε στις προτάσεις μας για άμεσα αλλά και για διαρθρωτικά μέτρα για μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συνταγές του Συναγερμού ξέρουμε πού οδηγούν και ας το καταλάβει και η κυβέρνηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top