ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό: Κύπριος εμπειρογνώμονας από την Αστυνομία στην FRONTEX - Ποια η σημασία του διορισμού

Μεταναστευτικό: Κύπριος εμπειρογνώμονας από την Αστυνομία στην FRONTEX - Ποια η σημασία του διορισμού

Εντός του πλαισίου των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλονται από την Κυπριακή Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος έγινε η επιλογή Κύπριου Ειδικού Εμπειρογνώμονα σε θέματα Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών από την Κυπριακή Αστυνομία στον Οργανισμό FRONTEX στη Βαρσοβία.

Η απόφαση του Οργανισμού FRONTEX για την επιλογή και παραχώρηση της θέσης αυτής στον εμπειρογνώμονα της Κυπριακής Αστυνομίας, έγινε μεταξύ μεγάλου αριθμού υποψηφίων από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. πράγμα που υποδεικνύει το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που υπάρχει στην Κύπρο στο μεταναστευτικό και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών Υπηκόων Τρίτων Χωρών οι οποίοι δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη Δημοκρατία, αποτέλεσμα της επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της αλλαγής που επέφερε ιδιαίτερα στον τομέα των επιστροφών.

Ο διορισμός του κ. Δημήτρη Χατζηπαύλου, ειδικού από την Κυπριακή Αστυνομία, στον Οργανισμό FRONTEX και συγκεκριμένα στον Τομέα Επιστροφών ECRET (European Centre For Returns), ο οποίος θα συμβάλει στην διαχείριση των επιχειρήσεων επιστροφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Οι στοχευμένες ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο αποτελεί κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, οδήγησε στη συμμετοχή της Κύπρου στη λήψη αποφάσεων και στη στρατηγική της ΕΕ σε επίπεδο FRONTEX, με την επιλογή του Κύπριου εμπειρογνώμονα, ο οποίος αναλαμβάνει κανονικά τα καθήκοντα του στον Οργανισμό τον Μάρτιο του 2024.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top