ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς άρση χρονικού ορίου για αποσπάσεις μεταξύ δημοσίου και ημικρατικών - Αρχίζει αύριο η συζήτηση

Προς άρση χρονικού ορίου για αποσπάσεις μεταξύ δημοσίου και ημικρατικών - Αρχίζει αύριο η συζήτηση

Αρχίζει την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση νομοσχεδίων που καταργούν τη μέγιστη χρονική διάρκεια που μπορεί να έχει η απόσπαση μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου ή μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο, οι αποσπάσεις μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμών δημοσίου δικαίου αλλά και μεταξύ δύο οργανισμών δημοσίου δικαίου μπορούν να έχουν διάρκεια τριών ετών που μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο τριετή περίοδο.

Οι αλλαγές που προωθούνται για έγκριση από τη Βουλή έχουν ως σκοπό να αρθεί ο περιορισμός σχετικά με τη μέγιστη διάρκεια που μπορεί να έχει η απόσπαση, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσής της και να ισχύουν οι διατάξεις που ισχύουν στις αποσπάσεις εντός Δημόσιας Υπηρεσίας, δηλαδή οι αποσπάσεις υπαλλήλων να έχουν διάρκεια μέχρι 3 χρόνια και να μπορούν να ανανεώνονται για περισσότερες από μία περιόδους.  

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο τους μόνιμους όσο και τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου, 2023.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι το νομοσχέδιο θα έχει θετικές επιπτώσεις βοηθώντας στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του προσωπικού τόσο της δημόσιας υπηρεσίας όσο και των οργανισμών δημοσίου δικαίου και θα οδηγήσει στην πιο εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης αντικτύπου που προωθήθηκαν στη Βουλή πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, με τις δύο πρώτες να συμφωνούν με την προώθηση του θέματος, ενώ η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εκφράζει τη διαφωνία της, θεωρώντας ότι δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες που περιγράφονται στο νομοσχέδιο.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top