ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» Αννίτας για ημικρατικούς - Δεν έφθασαν ακόμη προϋπολογισμοί - Τι θα γίνει με τους μισθούς των υπαλλήλων

«Καμπανάκι» Αννίτας για ημικρατικούς - Δεν έφθασαν ακόμη προϋπολογισμοί - Τι θα γίνει με τους μισθούς των υπαλλήλων

Τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι ημικρατικών οργανισμών, αλλά και να μην μπορούν αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργήσουν μετά το τέλος Φεβρουαρίου, επεσήμανε τόσο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μετά το πέρας της νομοθετική εργασίας της Βουλής, ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση η οποία λέει ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι βραχίονες της κυβερνητικής πολιτικής. Διερωτήθηκε αν θέλει να κλείσει το ΡΙΚ, τον ΚΟΑ ή άλλους ημικρατικούς των οποίων ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή.

Είπε ότι αδυνατεί συνταγματικά να κατανοήσει πως μπορούν πλέον να εξετάσουν προϋπολογισμούς που θα κατατεθούν ενδεχομένως 29 Φεβρουαρίου που είναι η τελευταία μέρα ακόμα και για τα δωδεκατημόρια, που δόθηκαν για τους δύο πρώτους μήνες του έτους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί.

«Επομένως θεωρώ ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το σπίτι της αλλά είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς αλλά και αυτοί που έχουν συμβάσεις με αυτούς τους οργανισμούς», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι συμφωνεί απόλυτα και επεσήμανε ότι αυτό δεν γίνεται με ευθύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ευχήθηκε να μην ζήσουν φέτος στιγμές όπου κόσμος να παραμένει απλήρωτος ή να μην μπορεί να λειτουργήσει ημικρατικός οργανισμός.

«Είναι απαράδεκτο όντως ότι σχεδόν εκπνέει και ο Φεβρουάριος και ακόμα αναμένουμε να κατατεθούν προϋπολογισμοί. Παντελώς απαράδεκτο και παντελώς εκτεθειμένη η εκτελεστική εξουσία», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top