ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει αποκάλυψη νηπιαγωγού: Την απείλησαν με αποκοπή μισθού - Ποιος ο λόγος και τι λέει η Πρόεδρος του Συνδέσμου στο «Τ»

Σοκάρει αποκάλυψη νηπιαγωγού: Την απείλησαν με αποκοπή μισθού - Ποιος ο λόγος και τι λέει η Πρόεδρος του Συνδέσμου στο «Τ»

Το «μαχαίρι στο λαιμό» αποφάσισε να βάλει στους εργαζομένους του ιδιοκτήτης σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, ενημερώνοντας τους ότι αν δεν κατέλθουν στην απεργία της Τρίτης, θα τους αποκόψει την ημερήσια αμοιβή.

Σύμφωνα με ανάρτηση νηπιαγωγού σε γκρουπ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ισχυρίζεται ότι ο εργοδότης της, "απειλεί" ότι θα κόψει μέρος από τον μισθό της, αν δεν συμμετέχει στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου με οργανωτή τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου.

Συγκεκριμένα η νηπιαγωγός αναφέρει ότι ο λόγος που δεν μπορεί να λάβει μέρος στην διαμαρτυρία είναι το γεγονός ότι έχει τρία παιδιά και ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα είναι κλειστά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βοήθεια για την στήριξη και φροντίδα τους.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους, η οποία τόνισε ότι πιθανότητα «πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπου ο ιδιοκτήτης πήρε μόνος του πρωτοβουλία».

Ξεκαθάρισε ότι «Δεν έχουμε πάρει τέτοια απόφαση. Εμείς έχουμε πει στις κοπέλες που εργοδοτούμε ότι τις θέλουμε δίπλα μας, όπως είπαμε και στους γονείς ότι τους θέλουμε δίπλα μας. Φυσικά αν μια κοπέλα δεν μπορεί να έρθει, δεν θα την αναγκάσουμε να έρθει».

Εν συνεχεία ανέφερε πως «αν κάποιος συνάδελφος σκέφτηκε για να αναγκάσει το προσωπικό του να λάβει μέρος, να τους πει οτι θα τους κόψει από το μισθό τους, το θεωρώ λίγο ακραίο».

Επιπρόσθετα, η κα Ηρακλέους αναφέρει ότι «εφόσον η νηπιαγωγός αυτή αναφέρει ότι έχει τρία παιδιά και δεν μπορεί να έρθει, θα πρέπει να το δούμε με ενσυναίσθηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top