ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Προς έγκριση η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων

ΠτΔ: Προς έγκριση η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων

Προς έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο οδεύει η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα υπό διαπραγμάτευση» όσον αφορά κυρώσεις και τη φήμη της χώρας.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδης έγιναν έπειτα από την εμφάνιση νέων νομικών και φυσικών προσώπων που συνδέονται με την Κύπρο στις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς.

Απαντώντας σε ερώτηση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Εθνική Μονάδα παρακολούθησης των κυρώσεων, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε νομικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως «είμαστε στο τελικό στάδιο» και ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Και τις αμέσως επόμενες μέρες θα προωθηθεί προς έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός. Αυτό που είχα ανακοινώσει δημόσια έχει τύχει επεξεργασίας, το έχουμε δει με τον Υπουργό Οικονομικών, έτυχε του νομοτεχνικού ελέγχου, είμαστε στο τελικό στάδιο, και θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Αναγνωστήριο Ελληνισμός Ακακίου.

Αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων στην παραβίασή τους αλλά και στην φήμη και την αξιοπιστία της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πως «δεν υπάρχει τίποτα υπό διαπραγμάτευση. Το είπα πολλές φορές, το εννοώ, κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας».

Τέλος, ερωτηθείς αν η Λευκωσία δέχεται πιέσεις για το θέμα του τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου με την εμπλοκή και της κινεζικής πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος. «Υπάρχει λόγος που δεν επιθυμώ και δεν μπορώ να κάνω σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα, να αναμένουμε κάποιες εξελίξεις», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top