ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα αλλάξει για τους πελάτες της Ελληνικής λόγω της εξαγοράς από Eurobank - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Τι θα αλλάξει για τους πελάτες της Ελληνικής λόγω της εξαγοράς από Eurobank - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Στο περίμενε βρίσκεται η Eurobank για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως δήλωσε ο Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής, Αντώνης Ρούβα, κατά την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2023, το μόνο που υπολείπεται είναι η έγκριση των εποπτικών Αρχών, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως η Eurobank εντός του 2023 συμφώνησε στην απόκτηση επιπρόσθετου μετοχικού κεφαλαίου ύψους 26.1% και μετά από έγκριση των εποπτικών αρχών, θα αυξήσει τη συμμετοχή της στο 55.3%.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ληφθεί η απόφαση των εποπτικών αρχών, ο Μεταβατικός CEO του Ομίλου ξεκαθάρισε πρώτα ότι ως Ελληνική δεν εμπλέκονται στη διαδικασία της έγκρισης αλλά είναι θέμα της Eurobank. «Εμείς ενημερωνόμαστε για τη διαδικασία. Οπότε, η επίσημη απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα ληφθεί η έγκριση. Οι εξαγορές έχουν γίνει από το τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έχουν δοθεί, οπότε θεωρούμε ότι είμαστε κοντά και είναι θέμα λίγο μηνών. Μπορεί να είναι σε εβδομάδα, σε ένα μήνα ή και δύο», υπέδειξε.

Παράλληλα, τόνισε πως «είμαστε μια τράπεζα που πάει πολύ καλά. Η επένδυση της Eurobank είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική αλλά και στην κυπριακή οικονομία», τόνισε ο Αντώνης Ρούβας.

Σχολιάζοντας το πώς θα επηρεαστεί ο ανταγωνισμός των τραπεζών με μια ενδεχόμενη συγχώνευση Ελληνικής Τράπεζας και Eurobank σημείωσε πως «υπάρχουν τώρα εννέα τράπεζες και ίσως γίνουν οκτώ. Δεν θεωρούμε ότι θα επηρεαστεί ο ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο επιχειρηματικό μοντέλο και έτσι θα συνεχίσουμε. Και βλέπουμε από τα αποτελέσματά μας ότι δεν έχουμε κάτι να αλλάξουμε. Είμαστε βασικό κομμάτι της κυπριακής οικονομίας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά που ξέρουμε να κάνουμε. Και η Ελληνική εξαγοράζεται για το τι είναι σήμερα. Και αυτό, για εμάς, δείχνει ότι κάνουμε κάτι σωστό».

Ερωτηθείς τι θα αλλάξει για τον πελάτη μετά την εξαγορά απάντησε «τίποτα απολύτως. Η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίζει ως οντότητα να δουλεύει, να δραστηριοποιείται. Σε βάθος χρόνου, ίσως γίνουν συγχωνεύσεις, και οι δύο τράπεζες να γίνουν μία. Δεν το ξέρουμε αυτό. Είναι θέμα του νέου μετόχου να αποφασίσει πώς θα το διαχειριστεί. Για τον πελάτη δεν σημαίνει τίποτα καθώς θα συνεχίσει η τραπεζική του σχέση με ένα εύρωστο οργανισμό όπου θα μπορεί να συνεχίσει να έχει τις καταθέσεις του, να λαμβάνει δάνεια ακόμη και ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρει ο Όμιλος. Με την ένωση μας, ο πελάτης θα είναι όχι απλά σε ένα εύρωστο οργανισμό που είναι η Ελληνική αλλά σε ένα ακόμη πιο εύρωστο, αξιόλογο οργανισμό που είναι η Eurobank».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top