ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάρειο: Νοσηλεύεται με ιλαρά αγοράκι 20 μηνών - Η κατάσταση υγείας του

Μακάρειο: Νοσηλεύεται με ιλαρά αγοράκι 20 μηνών - Η κατάσταση υγείας του

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται βρέφος το οποίο διαγνώστηκε με ιλαρά.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλίας, ανέφερε ότι πρόκειται για ανεμβολίαστο αγοράκι 20 μηνών.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία, το παιδάκι νοσηλεύεται από χθες (28/2) όταν έφθασε στο Μακάρειο με πυρετό και εξανθήματα. Η κατάσταση υγείας του είναι εκτός κίνδυνου.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο Δρ. Ηλία, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Κύπρο που νοσηλεύεται με ιλαρά τα τελευταία 2 χρόνια.

«Υπάρχει ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα λόγω της αύξησης των περιστατικών πανευρωπαϊκά. Αυτό οφείλεται στην μετακίνηση πληθυσμού και στον μη εμβολιασμό ορισμένων παιδιών που πρέπει να εμβολιάζονται από την ηλικία των 12 μηνών», είπε καταληκτικά ο Δρ. Ηλία.

Έντονη ανησυχία σε όλη την Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι «καμπανάκι» για την απότομη και γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς έχουν κρούσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως ανακοινώθηκε, η ιλαρά βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην Ευρώπη και αποτελεί απειλή για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Η εκτίμηση είναι ότι τα κρούσματα ιλαράς αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους μήνες λόγω της μείωσης της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια της πανδημίας Covid, της μεγάλης πιθανότητας εισαγωγής από περιοχές με έντονη κυκλοφορία του ιού και του γεγονότος ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται κορύφωση της ιλαράς.

Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά μεταδοτική αυτή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα σε παιδιά και ευάλωτα άτομα, μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού, γι αυτό τα υγειονομικά συστήματα έχουν ξεκινήσει εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top