ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ντου» Αστυνομίας σε οικοδομές – Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς που δούλευαν παράνομα – Εξώδικα στους εργοδότες

«Ντου» Αστυνομίας σε οικοδομές – Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς που δούλευαν παράνομα – Εξώδικα στους εργοδότες

Συνέχεια στις συντονισμένες δράσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας, έδωσαν μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέλη της Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Πάφου, μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε επιχείρηση ελέγχων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα, σε υπό ανακαίνιση κτίριο στην επαρχία Πάφου, ελέγχθηκαν συνολικά 44 πρόσωπα, με συνολικά 16 εργοδότες. Ειδοποιήσεις διαπίστωσης παραβάσεων αδήλωτης εργασίας, επιδόθηκαν σε τρεις εργοδότες τριών προσώπων, τα οποία εργάζονταν στο κτίριο, ενώ συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, για αδικήματα παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 28 και 23 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, εργάζονταν παράνομα στο υπό ανακαίνιση κτίριο, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, ενώ όπως διαπιστώθηκε επίσης, παρέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Τρίτος άντρας, ηλικίας 27 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, επίσης εργαζόταν παράνομα στο υποστατικό, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Αυτός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Εναντίον των δύο εργοδοτών τους διερευνώνται υποθέσεις παράνομης εργοδότησης.

Άλλα τρία πρόσωπα, εντοπίστηκαν να εργάζονται στο υπό ανακαίνιση κτίριο, κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία, με τους λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, να προχωρούν στην έκδοση ειδοποίησης διαπίστωσης παραβάσεων αδήλωτης εργασίας, στους τρεις εργοδότες τους. Στους τρεις εργοδότες αναμένεται σε κατοπινό στάδιο να εκδοθούν σχετικές ειδοποιήσεις πληρωμής διοικητικών προστίμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top