ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά εκστρατεία «Ride to Green» υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας - Τι περιλαμβάνει

Ξεκινά εκστρατεία «Ride to Green» υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας - Τι περιλαμβάνει

Με στόχο τη φύτευση 10 χιλιάδων δέντρων σε πυρόπληκτες περιοχές της Κύπρου, τον καθαρισμό παραλιών, την προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πράσινη μετάβαση και μετακίνηση, αρχίζει η εκστρατεία «Ride to Green» που τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Μαρίνας Χατζημανώλη.

Η εκστρατεία, που οργανώνουν οι εταιρείες nextbike by TIER Cyprus και ο όμιλος Green Energy, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τις αξίες της πράσινης μετάβασης, της βιώσιμης κινητικότητας και της φροντίδας του περιβάλλοντος, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, στη Λεμεσό, η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

«Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την εκστρατεία, απώτερος στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου και η προώθηση περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας, κυρίως στη νέα γενιά», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι μέσω των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από ειδικούς που ασχολούνται με το περιβάλλον και την πράσινη μετάβαση, όσο και να συμμετέχει σε δράσεις όπως η ποδηλασία, ο καθαρισμός παραλιών, και η δεντροφύτευση, αφού στη λήξη της εκστρατείας, στόχος είναι η φύτευση, έως και 10 χιλιάδων σε πυρόπληκτες περιοχές.

Διαβεβαιώνοντας για την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου της στους σκοπούς και αξίες της εκστρατείας, η Μαρίνα Χατζημανώλη είπε πως «μέσω συνεργασίας και δράσης, θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας, για ένα βιώσιμο μέλλον, για πιο καθαρές θάλασσες και παραλίες, και για τη διατήρηση των φυσικών μας πόρων για τις επόμενες γενιές».

Τέλος, κάλεσε όλους «να σταθούμε μαζί, να στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία και να αφήσουμε το σημάδι μας για ένα καλύτερο αύριο».

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης είπε πως ο Δήμος έχει αναδιατάξει τις δυνάμεις του, «ώστε να προχωρήσουμε στη βάση μιας βιώσιμης προσέγγισης και ενός φιλόδοξου προγράμματος», υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του Δήμου στο «Cities Mission», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μέχρι το 20230.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, άρχισαν να σχεδιάζονται έργα, εν αναμονή της χρηματοδότησης που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα «ένα μεγαλεπήβολο project σε δημοτική γη σε Λεμεσό και Πολεμίδια, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 23MW, ένα από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο». Μέσα από το έργο αυτό, εξήγησε, θα δοθεί η δυνατότητα, σε δημότες που δεν μπορούν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά στα υποστατικά τους και «μέσα από μια μετοχική, συνεταιριστική προσέγγιση», να μπορέσουν να έχουν όφελος στη μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπρόσθετα, πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης, σε συνεργασία με την nextbike, μέσα από το πρόγραμμα metaCAZZE, «προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε δράσεις αξιοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ποδηλάτων», ενώ υπέδειξε ότι από το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζεται ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων πέριξ του κέντρου, συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων.  Ανέφερε, επίσης, ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει την περιοχή του ιστορικού κέντρου (νότια της οδού Γλάδστωνος), ως ζώνη 30 χιλιομέτρων «για να διευκολύνουμε κυρίως τη χρήση των ποδηλάτων».

Εξάλλου, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της nextbike by TIER Cyprus, Νεόφυτος Ιωάννου, ανέφερε ότι η εκστρατεία «Ride to Green», στοχεύει στην προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πράσινη μετάβαση και μετακίνηση.

Ο COO του ομίλου Green Energy, Χαράλαμπος Κυριάκου, είπε από την πλευρά του, ότι η υιοθέτηση της πράσινης κουλτούρας δεν είναι μια εύκολη διαδρομή, «ωστόσο να μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της δύναται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να αποτελέσουν εφαλτήριο για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας του τόπου».

Η εκστρατεία θα διαρκέσει οκτώ μήνες ενώ στο πλαίσιο της θα πραγματοποιηθούν και διάφορες ποδηλατικές διαδρομές, με αρχή στις 9 Μαρτίου, ώρα 10:00, από το μόλο Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top