ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Οι εκδηλώσεις για την γιορτή της Λεμεσού και ο τραγουδιστής «έκπληξη» στην Πάφο – Δείτε πού μπορείτε να πάτε σε όλες τις επαρχίες

Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Οι εκδηλώσεις για την γιορτή της Λεμεσού και ο τραγουδιστής «έκπληξη» στην Πάφο – Δείτε πού μπορείτε να πάτε σε όλες τις επαρχίες

Το δεκαήμερο της απόκριας ξεκινά να γιορτάζει από αύριο Πέμπτη 07 Μαρτίου η Κύπρος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσει το σαρανταήμερο της Σαρακοστής, με εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο και ειδικά στην πόλη της «καρδιάς του καρναβαλιού», την Λεμεσό.

Οι επαρχίες, ετοιμάζονται να μασκαρευτούν, να ψήσουν και να «τσικνόσουν» όπως προνοεί το έθιμο κάθε χρόνο, τέτοια μέρα. Με αποκριάτικες εκδηλώσεις, «βασιλιάδες του καρναβαλιού», χορούς, τραγούδι και μπόλικο φαγοπότι, το ThemaOnline, μάζεψε πιο κάτω όλες τις εκδηλώσεις που μπορείτε να παραβρεθείτε . 

Τσικνοπέμπτη στη Λευκωσία 

Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας Τσικνοπέμπτη στους Πεζόδρομους Λήδρας και ΟνασαγόρουΑπό τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσική, φαγητό, ποτό, γλυκά, καρναβαλίστικη παρέλαση και εργαστήρια για παιδιά.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα στην καρδιά της Λευκωσίας, στους Πεζόδρομους της οδού Λήδρας και Ονασαγόρου.

Στις 18:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η παρέλαση με την Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Δήμου Αγλαντζιάς επάνω στο άρμα της και την Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Θα παρελάσουν στους Πεζόδρομους των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου και θα μεταδώσουν σε όλους τον ρυθμό του καρναβαλιού με κέφι, χορό και διασκέδαση.

Στις 19:00 την σκυτάλη της διασκέδασης παίρνει η μουσική μπάντα ΑΛΑΛΟΥΜ που με πολύ κέφι θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους μέχρι τις 10 το βράδυ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται Δωρεάν τσιμπήματα σουβλάκια, πουρέκια, ζιβανία, κρασί και μπύρα.

Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό 

Την τιμητική της έχει αυτές της ημέρες, η συμπρωτεύουσα του νησιού, καθώς στις 07 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) αποτελεί την επίσημη ημέρα έναρξης για την περίοδο του Καρναβαλιού, όπως μόνο η Λεμεσός ξέρει να γιορτάζει καλύτερα από όλες τις άλλες επαρχίες.

Την τιμητική της έχει αυτές της ημέρες, η συμπρωτεύουσα του νησιού, καθώς στις 07 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) αποτελεί την επίσημη ημέρα έναρξης για την περίοδο του Καρναβαλιού, όπως μόνο η Λεμεσός ξέρει να γιορτάζει καλύτερα από όλες τις άλλες επαρχίες.

Από το πρωί και συγκεκριμένα από τις 11:00, ξεκινά τοπ Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, η γνωστή ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Στις 18:00, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2024». Συμμετέχουν η παιδική χορωδία και η μικτή χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Την ίδια ώρα (18:00), η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι. «The latin way of pop» Η pop και soul μουσική μασκαρεύονται και χορεύουν σε ρυθμούς από την Κούβα μέχρι και την Βραζιλία. Marguerita Freeks- τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης- πιάνο και ενορχηστρώσεις, Αντρέας Ροδοσθένους- ηλεκτρικό μπάσο, Οδυσσέας Τουμάζου- κιθάρα, Ανδρέας Στεφάνου- τύμπανα, Ρόδος Παναγιώτου- κρουστά.

Στις 19:00 ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύονται οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες.

Στις 19:30, η Βασίλισσα της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της για να ακολουθήσει η τελετή στέψης, ενώ θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από το αγαπημένο σε όλους Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα. Τα άρματα των κανταδόρων καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού μαζί με τις ομάδες μαζορέττων θα παρελάσουν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας.

Τσικνοπέμπτη στην Πάφο  

Στις 11:00 το πρωί αρχίζουν και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πάφο, στο εμπορικό κέντρο της πόλης με το παραδοσιακό ψήσιμο που θα ξεκινούν από την περιοχή Μουτάλου και θα φτάνουν μέχρι την Πλατεία Κένεντυ.

Στις 17:00 ο βασιλιάς καρνάβαλος θα κάνει την είσοδο του στην πόλη, ο οποίος φέτος είναι εμπνευσμένος από την Αίγυπτο και τους Φαραώ.

Στις 17:30 Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Kings και τον Έλληνα τραγουδιστή Πάνο Καλίδη.

Τσικνοπέμπτη στη Λάρνακα 

Και η «πόλη του Ζήνωνα» μπαίνει τους ρυθμούς της Τσικνοπέπτης, καθώς έχει προγραμματίσει πλούσιες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία επί της οδού Δ.Ν. Δημητρίου στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης με την προσφορά στους δημότες εδεσμάτων της ημέρας.

Τσικνοπέμπτη στο Παραλίμνι 

Ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, ξεκινούν και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στο Παραλίμνι όταν ο Βασιλιάς του καρναβαλιού Δημήτρης Τσιερκέζος θα παραλάβει το σκήπτρο του περσινού βασιλικού ζεύγους, Χριστιάνας Σιοπαχά και Κώστα Φλουρέντζου.     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top