ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λάβρος» το ΑΚΕΛ κατά Υπ. Δικαιοσύνης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις για το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ

«Λάβρος» το ΑΚΕΛ κατά Υπ. Δικαιοσύνης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις για το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ

«Πυρά» εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, αναφορικά με δηλώσεις που έκανε σχετικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, αποκαλώντας τις «απαράκτες»

Όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, «ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι αναφέροντας ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί με διακριτικότητα την υπόθεση και ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα αφού δεν υπάρχει καταγγελία».

Είναι πρωτοφανές, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο αρμόδιος Υπουργός αντί να επιδιώξει έρευνα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για μια υπόθεση που ενδέχεται να περιλαμβάνει εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δόλο και άλλες ενδεχόμενα ποινικά κολάσιμες ενέργειες, ν’ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και διαψεύσεις και να δίνει εκ των προτέρων άφεση».

«Ο κ. Χαρτσιώτης δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται και να ενεργεί ως δικηγόρος, ούτε ως συνήγορος Μητροπόλεων. Είναι πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί ποινικά μια τέτοια υπόθεση», τονίζεται.

«Οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και απέναντι τους πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, είτε φοράνε ράσα είτε όχι», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top