LIKE ONLINE

Δεν είναι απλά κατοικίδια - 9 πράγματα που αξίζει να μάθετε από τον σκύλο σας

Δεν είναι απλά κατοικίδια - 9 πράγματα που αξίζει να μάθετε από τον σκύλο σας

Τα σκυλιά μας δεν είναι απλά κατοικίδια. Είναι πολύτιμα μέλη της οικογένειάς μας και τα αγαπάμε πολύ. Μας προσφέρουν αγάπη, φιλία και συντροφικότητα. Είναι πάντα δίπλα μας, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός αν σας πούμε ότι υπάρχουν πολλά -περισσότερα από ό,τι νομίζετε- πράγματα που μπορείτε να μάθετε από αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Οι σκύλοι είναι πιστοί, δεν έχουν κακία και εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Μας βοηθούν ψυχικά και σωματικά, και πραγματικά τους χρωστάμε τόσα πολλά. Και εκείνοι; Το μόνο που θέλουν είναι αγάπη, φαγητό και μια γωνιά να νιώθουν ήρεμοι και προστατευμένοι.

Αν έχετε αγαπήσει ποτέ έναν σκύλο, καταλαβαίνετε αυτό το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει ανάμεσά σας. Από την άλλη αυτό που δεν καταλαβαίνουμε πάντα είναι πόσα μας διδάσκουν εκείνα για τον εαυτό μας, για τους άλλους και για τη ζωή.

Δείτε 9 από αυτά τα πολύτιμα μαθήματα (Και αγαπήστε αυτές τις τετράποδες πολύτιμες φάτσες πιο πολύ)

1. Ζήστε τη στιγμή

Τα σκυλιά δεν ανησυχούν για το παρελθόν και δεν έχουν άγχος για το μέλλον. Επικεντρώνονται στην μπάλα που τους πετάμε και απολαμβάνουν τη στιγμή με όλη τους την ψυχή. Και νιώθουν υπέροχα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο προβληματισμός για τη ζωή και ο προγραμματισμός των πραγμάτων δεν είναι πολύτιμα πράγματα, αλλά όταν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάτι, κάντε το πραγματικά! Με όλη σας την ψυχή, όπως τα αγαπημένα σας κατοικίδια. Η στιγμή περνάει και χάνεται. Ζήστε τη χωρίς ενοχές.

2. Τρέξτε, γυμναστείτε και παίξτε

Οι σκύλοι εκτονώνονται όπως μπορούν. Οι άνθρωποι έχουν διδαχθεί να κάθονται και να ”κρατάνε” την ενέργειά τους. Η συσσώρευση της ενέργειας όμως μπορεί να μετατραπεί σε άγχος και άλλα προβλήματα υγείας. Βγάλτε τον εαυτό σας έξω για μια βόλτα. Τινάξτε τους ιστούς αράχνης από πάνω σας και ξεδώστε. Εκτονώστε την ενέργειά σας. Τρέξτε, γυμναστείτε, παίξτε. Κάντε σαν παιδιά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε σοβαροί και μίζεροι.

3. Αγαπήστε άνευ όρων

Ο σκύλος είναι ο καλύτερός μας φίλος. Και το δείχνει με όλους τους τρόπους. Σας αγαπάει χωρίς να περιμένει τίποτα. Είναι υπομονετικός. Είναι πάντοτε δίπλα σας και σας προστατεύει. Σας δίνεται ολοκληρωτικά. Μαθαίνοντας να είστε και εσείς υπομονετικοί με τους φίλους σας (αλλά και τον εαυτό σας) και να στέκεστε δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές σας δίνει -και σε αυτούς φυσικά- δύναμη και σας υπενθυμίζει ότι όλοι αξίζουν να αγαπηθούν. Πόσο περισσότερο οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας. Αυτό είναι μοναδικό και αξίζει να το προσπαθήσετε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Αντίθετα θα κερδίσετε πολλά.

4. Να είστε πιστοί

Ο σκύλος θα πέθαινε για τον άνθρωπο. Θα θυσίαζε την ίδια του τη ζωή. Τα σκυλιά γνωρίζουν την αξία ενός καλού φίλου. Ξέρουν ποιος είναι εκεί για να τα ταΐσει και να τα αγκαλιάσει στο τέλος της ημέρας. Και είναι πιστά. Πόσα δεν κερδίζουμε με την πίστη τους;

Μάθετε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Δημιουργήστε βαθιές σχέσεις με τους άλλους και μείνετε πιστοί σε αυτούς. Θα δείτε ότι αυτό δεν θα κάνει καλό μόνο σε αυτούς αλλά και σε εσάς τους ίδιους. Η πίστη και η αφοσίωση είναι σπουδαία πράγματα. Αξίζει να τα ζήσετε.

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ θυμωμένων ή ευτυχισμένων ανθρώπων.

5. Αγαπήστε με όλη σας την καρδιά

Τα σκυλιά μας αγαπούν άνευ όρων. Με όλη τους την καρδιά. Πόσο υπέροχο είναι το συναίσθημα να ξέρεις ότι έχεις κάποιον που είναι εκεί για σένα και που θα σε παρηγορήσει όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι. Τα σκυλιά μας είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Είναι εκεί όταν επιστρέφουμε σπίτι κουνώντας από χαρά τις ουρές τους. Μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε.

Κάντε και εσείς το ίδιο. Αγαπήστε με την καρδιά σας και δώστε χαρά στους άλλους. Χωρίς τι και πώς. Και χωρίς να ζητάτε τίποτα. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη.

Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι μαθαίναμε να αγαπάμε άνευ όρων, όπως κάνουν οι καλύτεροι φίλοι μας.

6. Μην κρατάτε κακίες

Ο σκύλος σας ό,τι και να του κάνετε δεν θα σας κρατήσει κακία. Δεν θα σας μουτρώσει, δεν θα σας στενοχωρήσει. Θα το ξεχάσει και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας κουνώντας την ουρά του όταν του μιλάτε. Προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο και εσείς. Μην κρατάτε κακίες για χαζά και ασήμαντα πράγματα. Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες που μόνο αρνητική ενέργεια φέρνουν. Δεν έχει καμία αξία να μιζεριάζουμε και να σκεφτόμαστε εκδίκηση και άλλα τέτοια που μας ρουφούν ενέργεια και μας γεμίζουν στρες. Προχωρήστε μπροστά και συγχωρήστε. Θα δείτε κάποια στιγμή ότι δεν άξιζε τον κόπο.

7. Όταν είστε ευτυχισμένοι, δείξτε το

Ο σκύλος σας σάς δείχνει πότε είναι πανευτυχής, καθώς πηδάει πάνω-κάτω κουνώντας την ουρά του ανεξέλεγκτα. Δεν θα ήταν όμορφο αν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο όταν είμαστε χαρούμενοι για κάτι; Και να κάνουμε και τους άλλους να νιώσουν όμορφα;

Μη νιώθετε ενοχές όταν είστε ευτυχισμένοι. Η ζωή μας είναι τόσο γρήγορη και γεμάτη άγχος που μερικές φορές ξεχνάμε να χαρούμε τις στιγμές που είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από τον σκύλο μας. Και ίσως πρέπει να σταματήσουμε για μια στιγμή και να συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε. Ας το δείξουμε λοιπόν.

8. Απολαύστε τη ζωή

Τι κάνει ο σκυλάκος σας όλη τη μέρα; Απολαμβάνει τη ζωή. Απολαμβάνει να κοιμάται, να τρώει, να παίζει, να κάνει παρέα μαζί σας. Από πότε έχετε να απολαύσετε κάτι από αυτά τα απλά πράγματα;

Γιατί λοιπόν να λυπάσαι όταν μπορείς να χαίρεσαι; Η ζωή είναι μία και μοναδική. Και δυστυχώς φεύγει από τα χέρια μας χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι. Ακολουθήστε τα θέλω σας, γίνετε δημιουργικοί, κάντε τα πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε. Διώξτε από δίπλα σας τους τοξικούς ανθρώπους και μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ποτέ δεν είναι αργά.

9. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Μπορείτε να φανταστείτε ένα Τεριέ να εύχεται να ήταν Παγκ ή ένα κανίς που ζηλεύει τη χαίτη ενός Κόλεϊ; Εμείς οι άνθρωποι ξοδεύουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να κάνουμε τον εαυτό μας να μοιάζει με κάποιον άλλον αντί να αγαπάμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας, τη μοναδική μας ζωή και, ναι, τα μοναδικά μας προβλήματα. Πόσο βαρετό θα ήταν αν όλα τα σκυλιά (ή όλοι οι άνθρωποι) έμοιαζαν και συμπεριφέρονταν το ίδιο! Αγάπα τα πάντα για τον εαυτό σου – το καλό, το κακό και το άσχημο!

Πηγή: topetmou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top