ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί 41χρονος και 23χρονος για την άφιξη 458 παράτυπων μεταναστών - Ήταν οι πλοηγοί της μιας βάρκας

Στο κελί 41χρονος και 23χρονος για την άφιξη 458 παράτυπων μεταναστών - Ήταν οι πλοηγοί της μιας βάρκας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 41 ετών από το Λίβανο και 23 από τη Συρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης παράτυπων μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι δύο αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, υποβοήθηση παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπων τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε βάρκα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, μαζί με άλλες πέντε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, συνελήφθησαν αφού υποδείχθηκαν στην Αστυνομία, από άλλους μετανάστες, ως οι πλοηγοί της.

Σημειώνεται πως οι έξι βάρκες που εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οδηγήθηκαν αρχικά στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε καταγραφή των στοιχείων των 458 προσώπων που επέβαιναν σ’ αυτές, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη πρώτη βάρκα επέβαιναν συνολικά 30 άτομα, 18 άνδρες, 3 γυναίκες, 7 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι, στη δεύτερη 24 πρόσωπα, 14 άνδρες, 3 γυναίκες, 5 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι και στη τρίτη 62 πρόσωπα, 36 άνδρες, 6 γυναίκες, 11 παιδιά και 9 ασυνόδευτοι.

Στη τέταρτη βάρκα επέβαιναν 37 πρόσωπα, 14 άντρες, 4 γυναίκες, 18 παιδιά και 1 ασυνόδευτο, στη πέμπτη 22 πρόσωπα, 14 άντρες, 1 γυναίκα, 3 παιδιά και 4 ασυνόδευτοι και στην έκτη 283, 162 άντρες, 27 γυναίκες, 79 παιδιά, 15 ασυνόδευτοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από το Λίβανο, αφού πλήρωσαν από τρεις χιλιάδες δολάρια ο καθένας, σε άγνωστο τους πρόσωπο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top