ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Απέστειλε πέντε ειδικούς στην Κύπρο για τον διάδρομο προς τη Γάζα

Κομισιόν: Απέστειλε πέντε ειδικούς στην Κύπρο για τον διάδρομο προς τη Γάζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει μέχρι στιγμής πέντε άτομα στην Κύπρο στο πλαίσιο της επιχειρησιακής στήριξης για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ανέφερε το μεσημέρι στην ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Όσον αφορά τι κάνουμε επί του εδάφους, έχουμε στείλει τρεις ειδικούς σε θέματα πολιτικής προστασίας, έναν αξιωματικό - σύνδεσμο και έναν ειδικό σε θέματα μεταφορών», δήλωσε ο Μπαλάς Ουζβάρι, εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι πέντε αυτοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Κύπρο «στηρίζοντας την επιχειρησιακή πλευρά των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη», σημείωσε, προσθέτοντας πως όπως είπε την Τρίτη η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, «εξετάζουμε την αποστολή επιπρόσθετης βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ».

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Έρικ Μαμέρ, τα κράτη μέλη είναι αυτά που ανταποκρίνονται σε αιτήματα για παροχή βοήθειας. Μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, εξήγησε, προωθούνται αιτήματα για βοήθεια, η οποία συλλέγεται από δωρητές, και στη συνέχεια διανέμεται μέσω της Κομισιόν.

Ο κ. Ουζβάρι πρόσθεσε πως ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί αρκετές φορές, για παράδειγμα από την Κύπρο, η οποία ζήτησε ιατρικό εξοπλισμό, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που ζήτησε ιατρικούς εμπειρογνώμονες, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο που ζήτησαν μονάδες αντίστροφης όσμωσης. Το τελευταίο αίτημα, όπως είπε, ήρθε από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και εξετάζεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top