Κάμερες τροχαίας: Πότε θα μειώνεται στο 50% το πρόστιμο - Ποια παράβαση θα αφορά

Κάμερες τροχαίας: Πότε θα μειώνεται στο 50% το πρόστιμο - Ποια παράβαση θα αφορά

Την μείωση του προστίμου για παράβαση της διάβασης πεζών εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, εξήγησε πως εξετάζεται η μείωση του προστίμου κατά 50% εάν αυτό πληρωθεί έγκαιρα.

«Ετοιμάζεται αυτή την στιγμή μια πρόταση. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. Θα ετοιμαστεί τροποποίηση της νομοθεσίας, θα πάει Νομική Υπηρεσία, θα γίνουν διαβουλεύσεις και μετά θα πάει Βουλή, οπότε δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί αμέσως», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι, την παρούσα φάση, για την παράβαση της διάβασης πεζών προνοείται πρόστιμο 85 ή 300 ευρώ. Με την συγκεκριμένη τροποποίηση, το πρόστιμο θα μπορεί να μειωθεί από 300 ευρώ στα 150 ευρώ.

Τονίζεται ότι η τροποποίηση θα αφορά ξεκάθαρα την παράβαση της διάβασης πεζών και όχι την παράβαση του κόκκινου σηματοδότη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE