ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα με... ομπρέλα στο χέρι - Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Καθαρά Δευτέρα με... ομπρέλα στο χέρι - Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι

Σήμερα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Ωστόσο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Xαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα νότια, νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η κίτρινη προειδοποίηση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και στα ανατολικά, πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές στα νότια και στα ανατολικά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές.

Την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση και την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top