ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήγμα για τον ΔΗΣΥ - Περιμένει απάντηση Πελεκάνου το ΕΛΑΜ

Πλήγμα για τον ΔΗΣΥ - Περιμένει απάντηση Πελεκάνου το ΕΛΑΜ

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η τελική απάντηση του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος του κόμματος της ακροδεξιάς, για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ απουσιάζει στο εξωτερικό. Τις τελευταίες ημέρες, ο Μάριος Πελεκάνος είχε δύο φορές συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το ΕΛΑΜ έχει προσεγγίσει ακόμα δύο άτομα από τον ευρύτερο χώρο της δεξιάς, τα οποία όπως έλεγε πηγή στο «T» ενστερνίζονται το όραμα και την προοπτική της εθνικόφρονης παράταξης και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς. Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, θα συμπεριληφθεί μία γυναίκα, η οποία ανήκει στον χώρο της ακροδεξιάς.

Στην περίπτωση πάντως που ο Μάριος Πελεκάνος απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΕΛΑΜ, αυτό θα φέρει ακόμα ένα πλήγμα στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ, η ηγεσία του οποίου καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Για τον Μάριο Πελεκάνο, φαίνεται ότι το κεφάλαιο ΔΗΣΥ κλείνει με ένα τρόπο καθόλου ομαλό καθώς ο ίδιος εκτός από αξιωματούχος του ΔΗΣΥ, ήταν και ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Από την άλλη, η κίνηση του ΕΛΑΜ δείχνει τις προθέσεις του κόμματος, να αντλήσει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από τη δεξαμενή του ΔΗΣΥ, ιδιαίτερα από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος. Η κίνηση αυτή, έρχεται μετά την ανακοίνωση για τη συμμετοχή του τέως χρηματοοικονομικού επιτρόπου Παύλου Ιωάννου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ο οποίος πρόσκειται στον χώρο του ΔΗΣΥ.

Ο ΔΗΣΥ πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για την κίνηση Μάριου Πελεκάνου, δηλωσε στην τηλεόραση του ALPHA η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου, σημειώνοντας πως ο κ. Πελεκάνος παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top