ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Η κρατική τηλεόραση… θόλωσε το τζιν άγγλου παρουσιαστή - Γιατί όμως; - Δείτε βίντεο

Βόρεια Κορέα: Η κρατική τηλεόραση… θόλωσε το τζιν άγγλου παρουσιαστή - Γιατί όμως; - Δείτε βίντεο

Η ήρεμη συμπεριφορά του και το… ηθικό επάγγελμά του τον έκαναν προφανώς αγαπητό και άξιο σεβασμού σε ένα από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο.

Υπάρχει κάτι όμως, που η Βόρεια Κορέα δεν θα συγχωρήσει και δεν θα παραβλέψει ποτέ για τα μάτια του άγγλου κηπουρού-παρουσιαστή-συγγραφέα Alan Titchmarsh.

Ο 74χρονος Titchmarsh —παρουσιαστής της εκπομπής του BBC «Garden Secrets»— αποτελεί σταθερό μέλος της κρατικής τηλεόρασης της χώρας της Ανατολικής Ασίας από το 2022, υπό μία προϋπόθεση πάντα… ότι όποτε φοράει τζιν παντελόνι, αυτό θα επεξεργάζεται με το εφέ θόλωσης (blur).

Κι αυτό γιατί τα πολυφορεμένα και παγκοσμίου φήμης παντελόνια έχουν απαγορευτεί στη Βόρεια Κορέα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, καθώς θεωρούνται σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σύμφωνα με άρθρο του Guardian.

Σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε τη Δευτέρα και διαδραματίζεται στους κήπους του Hatfield House του 17ου αιώνα, ο Titchmarsh φαίνεται να γονατίζει στο χώμα, με τα μανίκια του καρό πουκαμίσου του ανεβασμένα, με γλάστρες και κλαδευτήρια έτοιμα. Το τζιν του, ωστόσο, είναι θολό, αν και όχι τόσο ώστε να μην καταλάβουμε ότι πρόκειται για τζιν.

Πέραν του μοντάζ, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει την εκπομπή χωρίς υπότιτλους, αλλά καλύπτει τη φωνή του Titchmarsh με αυτήν ενός βορειοκορεάτη αφηγητή.

Ο αγαπητός άγγλος κηπουρός έγινε αντιληπτός στη Βόρεια Κορέα το 2022.

Η «κακοήθης» επιρροή των δυτικών

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι τα προγράμματά μου θα έφταναν στη Βόρεια Κορέα, αλλά ελπίζω ότι η ήρεμη φύση της βρετανικής κηπουρικής θα τύχει καλής υποδοχής εκεί» είχε δηλώσει τότε ο Titchmarsh.

Η λογοκρισία της γκαρνταρόμπας του παρουσιαστή αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας για τη θωράκιση των Βορειοκορεατών από την «κακοήθη» επιρροή της δυτικής κουλτούρας, η οποία ξεκίνησε επί του πρώην ηγέτη, Kim Jong-il.

Το 2022, το χρηματοδοτούμενο από την αμερικανική κυβέρνηση Radio Free Asia δήλωσε ότι το καθεστώς καταπατά την «καπιταλιστική» μόδα και τα χτενίσματα, στοχεύοντας τα skinny jeans και τα μπλουζάκια με ξένες λέξεις, καθώς και τα βαμμένα ή μακριά μαλλιά, όπως ανέφερε.

Η καταστολή, ανέφερε μια ανώνυμη πηγή στο ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα, «στοχεύει κυρίως γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών. Εάν συλληφθούν, τις αναγκάζουν να περιμένουν στην άκρη του δρόμου μέχρι οι περιπολίες να ολοκληρώσουν την καταστολή τους στην περιοχή. Μόνο τότε θα οδηγηθούν στα γραφεία του συνδέσμου νεολαίας της περιοχής, όπου θα πρέπει να γράψουν επιστολές με τις οποίες θα ομολογούν τα εγκλήματά τους. Στη συνέχεια πρέπει να επικοινωνήσουν με κάποιον στο σπίτι τους για να τους φέρει αποδεκτά ρούχα και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθερες».

Η απαγόρευση του τζιν δεν φαίνεται να επεκτείνεται στους δυτικούς τουρίστες, οι οποίοι επιτρέπεται να ντύνονται όπως θέλουν όταν επισκέπτονται τον Βορρά.

Δεν είναι σαφές πώς, ή εάν, το καθεστώς απέκτησε τα δικαιώματα της εκπομπής «Garden Secrets». Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει τακτικά «πολιτικά ουδέτερο» υλικό από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών, επιστημονικών και τεχνολογικών προγραμμάτων, ανέφερε το NK News, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η σειρά κηπουρικής να έχει πειραχθεί για να παρακαμφθούν οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως απάντηση στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Βόρεια Κορέα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top