ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διάταξη προεκλογικής μάχης τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ - Οργανωτική και πολιτική κινητοποίηση

Σε διάταξη προεκλογικής μάχης τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ - Οργανωτική και πολιτική κινητοποίηση

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι οι μηχανισμοί της ΕΔΕΚ, στους οποίους εντάχθηκαν λειτουργικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος και εν πολλοίς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα των επαφών των υποψηφίων με τη βάση του κόμματος είναι σε εξέλιξη και οι εκτιμήσεις της ηγεσίας της ΕΔΕΚ είναι ότι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών ικανοποιεί τις προσδοκίες των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, αλλά και έχει απήχηση γενικά στους πολίτες.

Κατά ομολογία πηγών από την ΕΔΕΚ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μεταφέρουν τις θέσεις του κόμματος ορθά και όπως θα έπρεπε και αυτό πιστώνεται στο σωστό συντονισμό και στη βοήθεια που οι μηχανισμοί του κόμματος προσφέρουν στους υποψήφιους.

Αυτό που μας έχει λεχθεί από τις ίδιες πηγές είναι πως οι τρεις υποψήφιοι που έχουν κομματική και πολιτειακή εμπειρία, δηλαδή οι δύο βουλευτές Ηλίας Μυριάνθους και Ανδρέας Αποστόλου και ο Δήμαρχος Πολεμιδιών και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού, Νίκος Αναστασίου, στηρίζουν και έχουν δημιουργήσει ομοιογενή ομάδα με τους άλλους τρεις υποψήφιους που εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερη κομματική εμπειρία, δηλαδη τον Νικόλα Φιλίππου, την Παντελίτσα Γιόκκα και την Βίβιαν Κανάρη.

Η ΕΔΕΚ επενδύει αρκετά επίσης στη σύνθεση των ψηφοδελτίων για την τοπική αυτοδιοίκηση και στο γεγονός ότι από το 2016 έχει επιτευχθεί ριζική ανανέωση, με άτομα που δεν ανήκαν στην ΕΔΕΚ και έχουν ενταχθεί στο κόμμα και έχουν δημιουργήσει, με την ανάμιξη και τη δουλειά τους, ροή στήριξης στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ παγκύπρια.

Αυτό, εκτιμούν στην ηγεσία της ΕΔΕΚ, θα ενισχύσει και την προσπάθεια του κόμματος να διατηρήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή.
Πάντως, αυτό που αποδεικνύεται από τη μέχρι στιγμή εικόνα στην ΕΔΕΚ, είναι ότι οι βαθιές ρίζες της στην κυπριακή κοινωνία, θα διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στο αποτέλεσμα και των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top