ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είστε γεωργός, κτηνοτρόφος ή μελισσοκόμος; Δικαιούστε ενίσχυση για πετρέλαιο κίνησης - Όλες οι πληροφορίες

Είστε γεωργός, κτηνοτρόφος ή μελισσοκόμος; Δικαιούστε ενίσχυση για πετρέλαιο κίνησης  - Όλες οι πληροφορίες

Το νέο σχέδιο επιχορήγησης πετρελαίου κίνησης για αγρότες ανακοίνωσε το Τμήμα Γεωργίας.

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την έναρξη της 7ης Προκήρυξης και Υποβολής Αιτήσεων στα πιο κάτω Σχέδια, από τις 02/04/2024 μέχρι τις 14/06/2024:

α) Παραχώρησης Ενίσχυσης στους δικαιούχους «χρωματισμένου» γεωργικού πετρελαίου για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιείται στα οχήματα για γεωργικούς σκοπούς −Γεωργοκτηνοτρόφοι, Δασοκόμοι

(β) Παραχώρησης Ενίσχυσης στους Μελισσοκόμους για το πετρέλαιο κίνησης

Δικαιούχοι για συμμετοχή στα Σχέδια είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, επισκοπές, μονές ή ναοί, ή άλλοι εκκλησιαστικοί ή θρησκευτικοί οργανισμοί και δασοκόμοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ή συμμετέχουν στο Σχέδιο Εκταρικών Επιδοτήσεων ή στο Σχέδιο Κεφαλικών Επιδοτήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, για το έτος 2024 ή είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελισσοκόμων του Τμήματος Γεωργίας. Σημειώνεται ότι όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι αιτούντες, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους θα ολοκληρώνουν την εγγραφή τους στις επιλεγμένες η-Υπηρεσίες «Αίτηση ενίσχυσης για πετρέλαιο για γεωργική χρήση», αφού καταχωρίσουν τον αριθμό 00-201800000. Η συμμετοχή στο Μητρώο Μελισσοκόμων για το έτος 2024 θα εξακριβώνεται από τη βάση δεδομένων του Μητρώου Μελισσοκόμων, το οποίο κατέχει το Τμήμα Γεωργίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι όλοι οι Δικαιούχοι για συμμετοχή στα Σχέδια θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

(α) Για το Σχέδιο Παραχώρησης Ενίσχυσης στους δικαιούχους «χρωματισμένου» γεωργικού πετρελαίου για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιείται στα οχήματα για γεωργικούς σκοπούς, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμμετέχουν και να επωφελούνται από το Καθεστώς φορολόγησης γεωργικού «χρωματισμένου» πετρελαίου, που εφαρμόζει το Τμήμα Τελωνείων, να λαμβάνουν «χρωματισμένο» πετρέλαιο για τη συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς και να έχουν στην κατοχή τους επιλέξιμα πετρελαιοκίνητα οχήματα (βαν, μονοκάμπινο, διπλοκάμπινο, φορτηγό), τα οποία χρησιμοποιούν για γεωργικούς σκοπούς.

(β) Για το Σχέδιο Παραχώρησης Ενίσχυσης στους Μελισσοκόμους για το πετρέλαιο κίνησης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελισσοκόμων του Τμήματος Γεωργίας και να διατηρούν αριθμό ίσο ή μεγαλύτερο από 50 μελίσσια, να ασκούν τη νομαδική μελισσοκομία, βάσει της πιο πρόσφατης αναθεώρησης του Μητρώου, κατά την υποβολή της αίτησης και να είναι νόμιμοι κάτοχοι πετρελαιοκίνητου επιλέξιμου οχήματος (μονοκάμπινο, φορτηγό), το οποίο χρησιμοποιούν για την άσκηση νομαδικής μελισσοκομίας.

Όλες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της «Διαδικτυακής Πύλης της Κυπριακής Δημοκρατίας». Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την προκαταρκτική έγκριση ή την απόρριψη της αίτησής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τη σχετική πληροφόρηση για τα Σχέδιαπ από την ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας και από τα Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου τηςLIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top