ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Χάος στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου - «Περίμεναν μέχρι και 1,5 ώρα…» - Δείτε τις τιμές στα κατεχόμενα

Καύσιμα: Χάος στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου - «Περίμεναν μέχρι και 1,5 ώρα…» - Δείτε τις τιμές στα κατεχόμενα

Αγανακτισμένοι είναι οι πολίτες με τις αυξήσεις «φωτιά» που καταγράφηκαν στα καύσιμα μετά την κατάργηση της μείωσης στον φόρο κατανάλωσης.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο δημοσιογράφος Ιάκωβος Ιακώβου, το πρωί της Τρίτης (2/4), μια μέρα μετά την κατάργηση της μείωσης στον φόρο κατανάλωσης, καταγράφονται ουρές στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, αφού πολλοί στράφηκαν στα κατεχόμενα για ανεφοδιασμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, αν και μεγάλος αριθμός των οχημάτων είναι Τουρκοκυπρίων, αρκετά είναι και τα οχήματα Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι ομολογούν ότι πάνε στα κατεχόμενα για να βάλουν βενζίνη γιατί είναι φθηνότερη.

Σημειώνεσαι ότι από το χάος που παρατηρείται στο οδόφραγμα, δεν είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν μέχρι και 1,5 ώρα για να περάσουν.

Ενδεικτικά οι τιμές στα κατεχόμενα είναι:

-Αμόλυβδη βενζίνη 95 - €1,04
-Αμόλυβδη βενζίνη 98 - €1,07
-Πετρέλαιο κίνησης - €1,02

Επιτρέπεται να γεμίσεις μπιτόνι 10 λίτρων; - Αυξημένοι έλεγχοι

Αναφορικά με το αν επιτρέπεται να γεμίσεις μικρό μπιτόνι των 10 λίτρων από τα κατεχόμενα και να το περάσεις στις ελεύθερες περιοχές, ο Ιακώβου ξεκαθάρισε πως «ουδέποτε επιτρεπόταν να διέρχονται οποιαδήποτε καύσιμα μέσα σε μπιτόνια».

Την ίδια στιγμή αυξημένοι είναι οι έλεγχοι των τελωνειακών. Συγκεκριμένα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος κατά πόσο υπάρχουν τα οποιαδήποτε προϊόντα που παρανόμως περνάνε στις ελεύθερες περιοχές, τα οποία πρόκειται για προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται στον κανονισμό της πράσινης γραμμής.

Δείτε στο πιο κάτω απόσπασμα όσα αναφέρθηκαν:

*Εικόνα αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top