Νετανιάχου για τους θανάτους των μελών της World Central Kitchen: «Αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου»

Νετανιάχου για τους θανάτους των μελών της World Central Kitchen: «Αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου»

Στους θανάτους των επτά εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) μετά από ισραηλινή επιδρομή αναφέρθηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου λέγοντας «αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου».

Συγκεκριμένα, ο Νετανάχου ανέφερε: «Αυτά συμβαίνουν σε καιρό πολέμου. Το εξετάζουμε διεξοδικά, είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Τα θύματα της World Central Kitchen (WCK) πιστεύεται ότι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Παλαιστίνη, καθώς και ένας διπλός υπήκοος ΗΠΑ-Καναδά.

Σε ανακοίνωσή του η WCK ανέφερε: «Παρά τον συντονισμό των κινήσεων με τον [ισραηλινό στρατό], η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα δια θαλάσσης».

Ο Έριν Γκορ, διευθύνων σύμβουλος της WCK, είπε ότι πρόκειται για επίθεση σε «ανθρωπιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται στις πιο τρομερές καταστάσεις όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE