ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει πως ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΔ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει πως ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΔ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διενεργεί ελέγχους σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και στρατιωτικού εξοπλισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, που έρχεται ως απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα για ελέγχους στην Εθνική Φρουρά.

Στην ανακοίνωση η ΕΥ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 116 του Συντάγματος, «ο γενικός ελεγκτής βοηθούμενος υπό του βοηθού γενικού ελεγκτή [...] έχει το δικαίωμα της επιθεωρήσεως απάντων των σχετικών προς τοιούτους λογαριασμούς βιβλίων, αρχείων και καταστάσεων και των τόπων ένθα φυλάσσεται το περί ού ο λόγος ενεργητικόν». Προσθέτει, δε, ότι εδώ και εκαετίες προβαίνει σε ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων της Δημοκρατίας (είτε αυτά αποτελούν στρατιωτικό εξοπλισμό ή οτιδήποτε άλλο) που φυλάσσονται σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, πάντα με τη συνεργασία του ΓΕΕΦ.

«Είναι ίσως σημαντικό ότι, στην τραγική για τη χώρα μας υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί, τόσο το Κακουργιοδικείο όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, επεσήμαναν ότι στον έλεγχο της η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε αναδείξει τις επικίνδυνες συνθήκες φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων λίγους μήνες πριν αυτά εκραγούν», αναφέρει στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «αμφότερα δε τα δικαστήρια έψεξαν το γεγονός ότι οι επισημάνσεις μας αγνοήθηκαν και διερωτήθηκαν «Προς τι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εάν στην πραγματικότητα δεν λαμβάνονται υπόψη;».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top