ΔΙΕΘΝΗ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται η ανοδική τιμή του χρυσού

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται η ανοδική τιμή του χρυσού

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο καταγράφει την Τρίτη η τιμή του χρυσού λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων, αργότερα εντός του έτους.

Το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, ανήλθε μέχρι και τα 2.266,85 δολάρια την ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, διευρύνοντας την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2024, όταν ανήλθε πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά, ωθούμενο και από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός "ωθείται έντονα προς τα πάνω, καθώς κινούμαστε προς την αναμενόμενη έναρξη τον ερχόμενο Ιούνιο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας της Αγγλίας και Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο αναλυτής της Scope Markets, Joshua Mahony.

Πολλές από τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου τείνουν προς μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Ο αναλυτής της εταιρείας City Index, Matthew Weller, αναφέρει ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια.

"Όταν τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται σχετικά πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία προσφέρουν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Weller.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top