ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: 29 νεκροί από φωτιά στο ισόγειο 16ώροφου κτιρίου – Έξι συλλήψεις

Κωνσταντινούπολη: 29 νεκροί από φωτιά στο ισόγειο 16ώροφου κτιρίου – Έξι συλλήψεις

Στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά έπειτα από έκρηξη που ξέσπασε στο υπόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 13.00, έπειτα από έκρηξη την ώρα που γίνονταν έργα ανακαίνισης του νυτερινού κέντρου “Masquerade”. Τα θύματα ήταν εργάτες που εργάζονταν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.

Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, και ενημερώθηκε για το περιστατικό.

O υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση. Για το περιστατικό έχουν ήδη συλληφθεί έξι άτομα: οι δύο συνέταιροι της επιχείρησης, δύο διευθυντές της, ο λογιστής και ο εργολάβος.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ, δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Ειδικοί μιλώντας στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επισημαίνουν το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς η επιχείρηση δεν λειτουργούσε λόγω των έργων ανακαίνισης. Όπως τόνιζαν, ο χώρος είχε μέσα του εύφλεκτα υλικά και αν μέσα υπήρχαν πιθανώς 500 ή χίλιοι θαμώνες ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ερευνάται επίσης αν υπήρχαν επαρκείς οδοί διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top