ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε, μετά το πέρας της συνεδρίας του, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

Πρόκειται, ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου, για ένα Πλάνο που καταρτίζεται για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρότασης που ετοίμασε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), και σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναλαμβάνει τον συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου.

Με το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο, είπε, επιτυγχάνεται σωστή προτεραιοποίηση έργων, στη βάση τεκμηριωμένων αναγκών, καλύτερη διάθεση των υδάτινων πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλαίσιο ορθολογιστικής δημοσιονομικής διαχείρισης, παγκύπρια κατανομή κάλυψης αναγκών και καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος κατασκευής αποχετευτικών συστημάτων.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε, επίσης, ότι το Εθνικό Πλάνο καταγράφει σε σειρά προτεραιότητας τα υδατικά έργα του ΤΑΥ και άλλων φορέων αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1,17 δις ευρώ.

Σημείωσε ότι τα έργα πρώτης προτεραιότητας ανέρχονται σε 33 υδατικά έργα υποδομών ύδρευσης , αποχέτευσης λυμάτων, ανακτημένου νερού και άρδευσης , εκτιμημένης αξίας 721,8 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το διάστημα 2024 έως το 2029.

«Υπό αξιολόγηση είναι άλλα 60 έργα, εκτιμημένης αξίας 445 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα έναρξης και ολοκλήρωσης το 2025 και 2030, αντίστοιχα. Μέσα από το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων υλοποιούμε σχετικούς στόχους του Προγράμματος Διακυβέρνησης για την επάρκεια του νερού και την αξιοποίηση του ανακτημένου νερού, και βάζουμε τα θεμέλια για την εδραίωση μιας μακροχρόνιας κυβερνητικής υδατικής πολιτικής , που ενδυναμώνει τη διαχείριση των υδάτων και λυμάτων», κατέληξε η Υπουργός Γεωργίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top