ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε, μετά το πέρας της συνεδρίας του, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

Πρόκειται, ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου, για ένα Πλάνο που καταρτίζεται για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρότασης που ετοίμασε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), και σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναλαμβάνει τον συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου.

Με το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο, είπε, επιτυγχάνεται σωστή προτεραιοποίηση έργων, στη βάση τεκμηριωμένων αναγκών, καλύτερη διάθεση των υδάτινων πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλαίσιο ορθολογιστικής δημοσιονομικής διαχείρισης, παγκύπρια κατανομή κάλυψης αναγκών και καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος κατασκευής αποχετευτικών συστημάτων.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε, επίσης, ότι το Εθνικό Πλάνο καταγράφει σε σειρά προτεραιότητας τα υδατικά έργα του ΤΑΥ και άλλων φορέων αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1,17 δις ευρώ.

Σημείωσε ότι τα έργα πρώτης προτεραιότητας ανέρχονται σε 33 υδατικά έργα υποδομών ύδρευσης , αποχέτευσης λυμάτων, ανακτημένου νερού και άρδευσης , εκτιμημένης αξίας 721,8 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το διάστημα 2024 έως το 2029.

«Υπό αξιολόγηση είναι άλλα 60 έργα, εκτιμημένης αξίας 445 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα έναρξης και ολοκλήρωσης το 2025 και 2030, αντίστοιχα. Μέσα από το Εθνικό Επενδυτικό Πλάνο Υδατικών Έργων υλοποιούμε σχετικούς στόχους του Προγράμματος Διακυβέρνησης για την επάρκεια του νερού και την αξιοποίηση του ανακτημένου νερού, και βάζουμε τα θεμέλια για την εδραίωση μιας μακροχρόνιας κυβερνητικής υδατικής πολιτικής , που ενδυναμώνει τη διαχείριση των υδάτων και λυμάτων», κατέληξε η Υπουργός Γεωργίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο ΒαφεάδηςΥπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top