ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας για πλημμυρισμένη αποθήκη: «Kανένα πρόβλημα στην παροχή φαρμάκων» - Όσα ανέφερε για την ενοικίαση  

Υπ. Υγείας για πλημμυρισμένη αποθήκη: «Kανένα πρόβλημα στην παροχή φαρμάκων» - Όσα ανέφερε για την ενοικίαση   

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

«Την Καθαρά Δευτέρα ήταν η Θεομηνία, έγιναν κάποιες καταστροφές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ζήτημα παροχής φαρμάκων στους ασθενείς. Θα πρέπει να καταγραφούν οι ζημιές, κάτι για το οποίο θα είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν μιλούμε για τεράστια ποσά», είπε συγκεκριμένα.

«Κύριο μέλημα μας είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε έλλειψη στην αγορά και να κοστολογηθούν και οι ζημιές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας, ο Υπουργός είπε ότι έχει ζητήσει ενημέρωση.

«Υπάρχει έκθεση από τον Γενικό Ελεγκτή η οποία αναφέρει ότι η τελική έγκριση άδειας και χρήσης του υποστατικού δεν είχε ληφθεί. Σίγουρα έπρεπε μέχρι σήμερα να είμασταν σε άλλες αποθήκες. Η διαδικασία για μεταστέγαση των φαρμάκων έχει ξεκινήσει πριν από κάποιους μήνες με διαδικασίες του δημοσίου που παίρνουν χρόνο», σημείωσε.

Όσον αφορά την ενοικίαση, ο κύριος Δαμιανός ανέφερε ότι «το 1979, το τεμάχιο ενοικιάστηκε από το Υπουργείο Εμπορίου για συν 33 χρόνια, μία ενοικίαση η οποία λήγει το 2045 και οι αποθήκες ενοικιάστηκαν από τον ιδιώτη για μεγαλύτερα ποσά το 2003»

«Αυτό που λέει ο Ελεγκτής είναι ορθό αλλά πρέπει να βρεθεί η διαδικασία με την οποία θα μπορούν να ανακτηθούν τα οποιαδήποτε χρήματα, γιατί ένας ιδιώτης έχει ενοικιάσει ένα χώρο από το κράτος, μετά προχώρησε και το υπενοικίασε στο κράτος 25 χρόνια μετά που είχε γίνει η πρώτη ενοικίαση. Πρέπει να βρεθεί ο νομικός τρόπος για να γίνει κάτι, το οποίο αντιλαμβάνομαι πριν χρόνια είχε ζητήσει και από την Νομική Υπηρεσία το αρμόδιο Υπουργείο τις δικές του θέσεις», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «το Υπουργείο Υγείας προχωρεί με μεταστέγαση αυτών των φαρμάκων σε άλλες αποθήκες»

«Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018 το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να του δοθεί επέκταση χρόνου όσον αφορά την ενοικίαση των υφιστάμενων αποθηκών, για να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και να ξεκαθαρίσουν οι ανάγκες σε αποθηκευτικούς χώρους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top