ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία : Στραγγάλισε μέχρι θανάτου την έγκυο φίλη του γιατί δεν την ενέκρινε η μητέρα του

Σουηδία : Στραγγάλισε μέχρι θανάτου την έγκυο φίλη του γιατί δεν την ενέκρινε η μητέρα του

Η Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε στραγγαλισμένη μέχρι θανάτου με ένα καλώδιο λάμπας στο σπίτι της στην πόλη Orebro – η οποία απέχει δύο ώρες από την πρωτεύουσα Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο φίλος της, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, 22 ετών, πρόσφυγας από τη Σομαλία, τη σκότωσε τον περασμένο Απρίλιο, αντί να αντιμετωπίσει τη ντροπή να παρουσιάσει τη μητέρα του παιδιού του στη μουσουλμανική οικογένειά του.

Η οικογένεια της Saga δήλωσε μέσω του δικηγόρου της ότι ήταν μια «μακρά και οδυνηρή αναμονή» πάνω από ένα χρόνο πριν απαγγελθούν κατηγορίες στον Ibrahim για τη δολοφονία της πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Την έθαψε κάτω από ένα μαρμάρινο τραπέζι

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση σύλληψης 1.000 σελίδων που περιέχει φωτογραφίες του ομφάλιου λώρου και της σκηνής του εγκλήματος στην κρεβατοκάμαρα – όπου βρέθηκε το πτώμα της Saga δίπλα στο κρεβάτι της, το οποίο φέρεται να ήταν θαμμένο κάτω από ένα μαρμάρινο τραπέζι.

Μάλιστα, οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι ο δράστης μεγάλωσε σε ένα σπίτι που πίστευε ότι το να βγαίνει με μια «λευκή» γυναίκα δεν είναι «εντάξει» και ότι «πρέπει να βγαίνει με μια γυναίκα της ίδιας κουλτούρας» – και απέκρυψε τη διετή σχέση από τη μητέρα του επειδή εκείνη δεν θα το δεχόταν.

Ο Ibrahim πρόκειται να δικαστεί για τη δολοφονία στις 10 Απριλίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της φίλης του Saga.

Ο δράστης της είχε ζητήσει να κάνει έκτρωση αλλά εκείνη του είχε πει ότι ήταν αποφασισμένη να κρατήσει το παιδί έστω και μόνη της.

Τα μεταξύ τους μηνύματα

Τα μηνύματα κειμένου μεταξύ της Saga και του Ibrahim αποκαλύπτουν ότι είχε προγραμματίσει να πει στους συγγενείς του για τη σχέση τους και το μωρό τους στις 28 Απριλίου 2023 – τη νύχτα της δολοφονίας του Saga.

Εξέφρασε το αίσθημα νευρικότητας που θα τους το έλεγε και έγραψε: «Αισθάνομαι σαν να νιώθω σχεδόν τους χτύπους της καρδιάς μου μέχρι το στομάχι μου».

Η Saga προσπάθησε να τον καθησυχάσει και υποσχέθηκε ότι «όλα θα πάνε καλά».

Στο τελευταίο του μήνυμα προς τη φίλη του, ο Ibrahim ισχυρίστηκε ότι το είπε σε ένα άτομο. Τα επόμενα μηνύματα της Saga, με τα οποία τον ρωτούσε πώς πήγαινε παρέμειναν αναπάντητα.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η εισαγγελέας Elisabeth Anderson ισχυρίζεται ότι ο Ibrahim πήγε στη συνέχεια στο διαμέρισμα της Saga, όπου τη στραγγάλισε «βίαια» μέχρι θανάτου με το καλώδιο του κομοδίνου της, σύμφωνα με το σουηδικό μέσο Aftonbladet.

Μαζί της πέθανε και το αγοράκι τους, που ζύγιζε τότε 1,7 κιλά και είχε μήκος μόλις 1,5 πόδι από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η οικογένεια του Ibrahim είτε εμπλέκεται στη δολοφονία της Saga είτε ότι ζήτησαν τη δολοφονία της, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος αρνείται κάθε αδίκημα και δήλωσε στην αστυνομία σε ανάκριση ότι αγαπούσε τη Saga και ότι ακόμα δεν είχε πιστέψει το θάνατό της.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top