ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυτικός Τουρισμός: «Πόλος έλξης» για επισκεψιμότητα στην Κύπρο – Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Ναυτικός Τουρισμός: «Πόλος έλξης» για επισκεψιμότητα στην Κύπρο – Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Ο ναυτικός τουρισμός είναι μια από τις ειδικές μορφές τουρισμού που προωθεί το αρμόδιο Υφυπουργείο, το οποίο έχει την περισσότερη ζήτηση σε επισκεψιμότητα στη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, ο πόλεμος που επικρατεί στο Ισραήλ φαίνεται να βάζει «φρένο» στην ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο ναυτικός τουρισμός αποτελούσε πάντα ένα ενδιαφέρον προϊόν για την Κύπρο, ενώ το 2023 ξεκίνησε με πολύ θετικό πρόσημο, προμηνύοντας ότι θα καταγραφόταν ένα νέο ρεκόρ αφίξεων.

Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Παρά την ανοδική πορεία που σημειώθηκε στην επισκεψιμότητα το 2023, ο πόλεμος που ξέσπασε στο Ισραήλ «έριξε» τους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό.

Ο λόγος που ο πόλεμος επηρέασε τόσο την επισκεψιμότητα, είναι επειδή το Ισραήλ χρησιμοποιείτο ως «λιμάνι αφετηρίας» (home port), από τις περισσότερες εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επισκεψιμότητα από το ναυτικό τουρισμό το 2023, ανήλθε στους 322.247 επιβάτες.

Μιλώντας σχετικά ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Τουρισμός: Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές – Μέτρα και δράσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», τόνισε ότι, «με βάση τον προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, για αφίξεις σε κυπριακά λιμάνια και στη μαρίνα Αγίας Νάπας το 2024, εκτιμάται ότι το επιβατικό κοινό θα είναι μειωμένο κατά το τρέχον έτος, καθώς η απώλεια του Ισραήλ, που χρησιμοποιείται όπως έχει ήδη αναφερθεί ως «λιμάνι αφετηρίας», είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή, η όποια πρόβλεψη θεωρείται παρακινδυνευμένη».

Γιατί κάποιος να έρθει στην Κύπρο για ναυτικό τουρισμό

Οι απέραντες γαλάζιες θάλασσες της Κύπρου προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας ολόχρονα, χάρη στις ευνοϊκές θερμοκρασίες και τα επίπεδα νερά καθώς και την έλλειψη ρύπων.

Παράλληλα, ο συνδυασμός των ιδανικών συνθηκών ανέμου και η τραχιά ακτογραμμή, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται σημαντικοί αγώνες και «regatta», ενώ οι ιστιοπλόοι αναψυχής μπορούν να βρουν στις δύο μαρίνες, στα πέντε λιμάνια και στους πολυάριθμους κόλπους τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο άθλημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top