ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Οικονομικών: Eξήγγειλε ακόμα μία διαβούλευση για Ενιαία Εποπτική Αρχή

Υπουργός Οικονομικών: Eξήγγειλε ακόμα μία διαβούλευση για Ενιαία Εποπτική Αρχή

Θα υπάρξει ακόμα μια διαβούλευση για τη δημιουργία Ενιαίας Εποπτικής Αρχής πριν από τη λήψη τελικών αποφάσεων, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός, προσερχόμενος στο συνέδριο με θέμα «Το μέλλον του επιχειρείν και η προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο τοπίο, το οποίο διοργάνωσε το CIM-Cyprus Busines School, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι θα προχωρήσουν αμέσως με την Ενιαία Εποπτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ως προς τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της δημιουργίας Ενιαίας Εποπτικής Αρχής, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με αποφασιστικότητα και σε αυτό το θέμα. Όπως δήλωσε, «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κενά σε αυτόν τον τομέα και συνεχώς βλέπουμε τις επιπτώσεις, επομένως θα πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως με την Ενιαία Εποπτική Αρχή».

Σημείωσε ότι «το επόμενο βήμα θα είναι ακόμα μια διαβούλευση και από εκεί και πέρα θα ληφθούν τελικές αποφάσεις».

Τη σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Φεβρουαρίου. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκάλεσε την αντίδραση επαγγελματικών συνδέσμων, γεγονός που οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ανακοίνωση την Παρασκευή στην οποία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «οι αφοριστικές τοποθετήσεις και οι υψηλοί τόνοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ούτε και την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων».

Τόνιζε, επίσης, ότι το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει επίσης ως η πάγια πρακτική του, ανοικτή την πόρτα του διαλόγου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top