ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο για επαφές ο Επίτροπος Περιβάλλοντος ΕΕ

Στην Κύπρο για επαφές ο Επίτροπος Περιβάλλοντος ΕΕ

Την Κύπρο θα επισκεφτεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevičius, για να συζητήσει καίρια περιβαλλοντικά θέματα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα ο Επίτροπος θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί πρώτα με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου και με την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριλένα Ραουνά. Όπως αναφέρεται, θα συζητήσουν σημαντικά ευρωπαϊκά και περιβαλλοντικά θέματα, όπως η Οδηγία-Πλαίσιο για τα Απόβλητα και ο νόμος για την Παρακολούθηση των Δασών.

Ακολούθως, ο Επίτροπος θα συμμετέχει σε διάλογο με περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και από τις δύο κοινότητες, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου, ο Επίτροπος θα μεταβεί στην Ελλάδα, όπου θα συμμετέχει στην 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς, η οποία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση απτών και μετρήσιμων δεσμεύσεων από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς συμμετέχοντες. Αρχικά θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρία με θέμα "Δράσεις για τη διάσωση του ωκεανού" και θα μιλήσει σε ειδική παράλληλη εκδήλωση για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας σχετικά με τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας των περιοχών πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί το πρωτοποριακό σκάφος καθαρισμού ακτών της Ελλάδας, "Τυφώνας", και θα συναντηθεί με τον Alberto van Klaveren, Υπουργό Εξωτερικών της Χιλής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top