ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον 40χρονο που σκότωσε 6 στο Σίδνεϊ - «Έκανα τη δουλειά μου»

Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον 40χρονο που σκότωσε 6 στο Σίδνεϊ - «Έκανα τη δουλειά μου»

Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται τα τελευταία 24ωρα στην Αυστραλία η 39χρονη αστυνομικός Έιμι Σκοτ, η οποία ήταν αυτή που εξουδετέρωσε τον 40χρονο Τζόελ Κάουτσι όταν αυτός κρατώντας μαχαίρι στα χέρια σκότωσε συνολικά έξι άτομα ανάμεσά τους και την μητέρα ενός βρέφους 9 μηνών που τραυματίστηκε από την επίθεση του άνδρα σε εμπορικό κέντρο του Σϊδνεϊ.

Η Σκοτ, η οποία υπηρετεί 19 χρόνια στην αστυνομία της Αυστραλίας, καταδίωξε τον Κάουτσι αφού ενημερώθηκε για την επίθεση και τελικά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στον πέμπτο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η αστυνομικός φώναξε «πέτα το μαχαίρι στον 40χρονο και όταν αυτός επιχείρησε να της επιτεθεί, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Η ίδια, μάλιστα, στη συνέχεια έκανε ΚΑΡΠΑ στον 40χρονο μέχρι να φτάσουν στο σημείο διασώστες με τον δράστη να αφήνει τελικά την τελευταία του πνοή στο εμπορικό κέντρο.

«Η αστυνομικός Σκοτ, η οποία έτρεξε προς τον κίνδυνο, επέδειξε επαγγελματισμό και ηριωσμό χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή και χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζώες» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η αστυνομικός Σκοτ

Συνδικαλιστής αστυνομικός ο οποίος μίλησε με την Σκοτ μετέφερε ότι η ίδια ήταν ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και δεν θεωρεί τον εαυτό της ήρωα. «Της μίλησα και μου μετέφερε ότι "είναι ημέρες χωρίς πολύ ύπνο". Γνωρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως ήρωας αλλά για την ίδια το μόνο που έκανε ήταν η δουλειά της» είπε χαρακτηριστικά για την αστυνομικό Σκοτ.

Από την πλευρά της η υπουργός Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιασμίν Κάτλεϊ, η οποία επίσης μίλησε με την αστυνομικό, επαίνεσε την ταπεινότητα της Σκοτ: «Όταν τη συνάντησα και της είπε "σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου" εκείνη μου απάντησε ότι "δεν ήμουν μόνο εγώ, βοήθησαν πάρα πολύ και οι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top