Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον 40χρονο που σκότωσε 6 στο Σίδνεϊ - «Έκανα τη δουλειά μου»

Αυτή είναι η αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον 40χρονο που σκότωσε 6 στο Σίδνεϊ - «Έκανα τη δουλειά μου»

Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται τα τελευταία 24ωρα στην Αυστραλία η 39χρονη αστυνομικός Έιμι Σκοτ, η οποία ήταν αυτή που εξουδετέρωσε τον 40χρονο Τζόελ Κάουτσι όταν αυτός κρατώντας μαχαίρι στα χέρια σκότωσε συνολικά έξι άτομα ανάμεσά τους και την μητέρα ενός βρέφους 9 μηνών που τραυματίστηκε από την επίθεση του άνδρα σε εμπορικό κέντρο του Σϊδνεϊ.

Η Σκοτ, η οποία υπηρετεί 19 χρόνια στην αστυνομία της Αυστραλίας, καταδίωξε τον Κάουτσι αφού ενημερώθηκε για την επίθεση και τελικά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στον πέμπτο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η αστυνομικός φώναξε «πέτα το μαχαίρι στον 40χρονο και όταν αυτός επιχείρησε να της επιτεθεί, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Η ίδια, μάλιστα, στη συνέχεια έκανε ΚΑΡΠΑ στον 40χρονο μέχρι να φτάσουν στο σημείο διασώστες με τον δράστη να αφήνει τελικά την τελευταία του πνοή στο εμπορικό κέντρο.

«Η αστυνομικός Σκοτ, η οποία έτρεξε προς τον κίνδυνο, επέδειξε επαγγελματισμό και ηριωσμό χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή και χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζώες» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η αστυνομικός Σκοτ

Συνδικαλιστής αστυνομικός ο οποίος μίλησε με την Σκοτ μετέφερε ότι η ίδια ήταν ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και δεν θεωρεί τον εαυτό της ήρωα. «Της μίλησα και μου μετέφερε ότι "είναι ημέρες χωρίς πολύ ύπνο". Γνωρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως ήρωας αλλά για την ίδια το μόνο που έκανε ήταν η δουλειά της» είπε χαρακτηριστικά για την αστυνομικό Σκοτ.

Από την πλευρά της η υπουργός Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιασμίν Κάτλεϊ, η οποία επίσης μίλησε με την αστυνομικό, επαίνεσε την ταπεινότητα της Σκοτ: «Όταν τη συνάντησα και της είπε "σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου" εκείνη μου απάντησε ότι "δεν ήμουν μόνο εγώ, βοήθησαν πάρα πολύ και οι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE