ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μία εξέλιξη η οποία αγγίζει την Κύπρο, αφού το Κόσοβο δεν είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και ουσιαστικά δημιουργεί προηγούμενο με όλες τις αρνητικές προεκτάσεις. Αυτή η κίνηση της Ελληνικής πλευράς δημιουργεί ερωτηματικά. Έρχεται σε μια στιγμή που τίποτα δεν υπάρχει στην επικαιρότητα που να αφορά στο Κόσοβο. Η κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη γίνεται λίγο πριν από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Είναι κάτι που ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος από τον κ. Μητσοτάκη με ανταλλάγματα και ποια είναι αυτά; Γνωρίζοντας τις σχέσεις Άγκυρας- Κοσόβου. Τί θα ακολουθήσει; Μήπως η κατεχόμενη Κύπρος;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλής των Αντιπροσώπων, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας Γιώργος Λουκαΐδης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου καταψήφισαν τη γνωμάτευση.

Όπως σημείωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «για την Κύπρο είναι θέμα αρχής ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνών δεν πρέπει ποτέ να διακυβεύονται. Η αποδοχή εδαφών που έχουν μονομερώς ανακηρύξει ανεξαρτησία και δεν έχουν γίνει δεκτά ή αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, ως πλήρη μέλη αυτού του Οργανισμού θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ειδικά στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον».

Στις 17 Φεβρουαρίου 2008, η Βουλή του Κοσόβου ανακοίνωσε, μονομερώς, την ανεξαρτησία του από τη Σερβία η οποία όμως δεν αποδέχθηκε την απόσχισή του, θεωρεί το Κοσσυφοπέδιο αυτόνομη επαρχία της Σερβίας και προσέφυγε στον ΟΗΕ. Το ανεξάρτητο Κόσοβο αναγνωρίστηκε άμεσα από κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των τριών μεγάλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) μεταξύ άλλων, ενώ κάποιες άλλες όπως η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θεωρούν την απόσχισή του παράνομη η Κύπρος δεν  θεωρεί το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Στο Νοσοκομείο 33χρονος: Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στην πλάτη - Πληροφορίες για δεύτερο τραυματία

Στο Νοσοκομείο 33χρονος: Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στην πλάτη - Πληροφορίες για δεύτερο τραυματία

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λεμεσό μετά από τραυματισμό 33χρονου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top