ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτή η διπλή εκλογική αναμέτρηση που αφορά στην εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, μελών σχολικών εφορειών, προέδρων επαρχιακών οργανισμών έχει ιδιαιτερότητες ως προς τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος.

Οι εκατοντάδες αιτήσεις ψηφοφόρων για αλλαγή διεύθυνσης, προκαλούν πονοκέφαλο στις επαρχιακές διοικήσεις, αφού έχει αποδειχθεί ότι μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων προσπαθεί να  ξεγελάσει  το σύστημα, δίνοντας άλλες διευθύνσεις κατοικίας, έτσι ώστε να μπορέσουν ψηφίσουν  τους εκλεκτούς τους, σε διάφορους δήμους. Εκτός από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση ψηφοφόρων συνιστά ποινικό αδίκημα, καταδεικνύει και κάτι άλλο. Στέλνει μήνυμα  προς τις ηγεσίες των κομμάτων, ότι το εκλογικό σώμα δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των ηγεσιών των κομμάτων.

Στις τοπικές εκλογές, οι ψηφοφόροι δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των κομμάτων και αυτό το μήνυμα αναμένεται να σταλεί στις 9 Ιουνίου, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Οι τοπικές εκλογές δεν έχουν να κάνουν με ιδεολογίες, αλλά με σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και υποψηφίων, σε κοινωνίες όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Αυτή η  συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, η «απειθαρχία» είναι κάτι το οποίο τα κόμματα δεν έχουν  λάβει σοβαρά υπόψη, παρά το γεγονός ότι σε κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας για την ανάδειξη των εκλεκτών τους, δήλωναν ότι προτεραιότητά τους ήταν το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων τις οποίες έχουμε αναδείξει, οι αποφάσεις κομμάτων έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα θέλω των τοπικών κοινωνιών και αυτό φαίνεται μέσα από δημοσκοπήσεις, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα της κάλπης.

Πλέον ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και οι ηγεσίες των κομμάτων όσο και αν αντιλαμβάνονται έστω και τώρα τα λάθη στα οποία έχουν υποπέσει, δεν μπορούν να αντιδράσουν. Το αποτέλεσμα θα φανεί στην κάλπη και το ερώτημα είναι τι θα πράξουν και ποια δικαιολογία θα βρουν και αυτή τη φορά, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το προηγούμενο των προεδρικών εκλογών.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top