ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Προ των πυλών τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα – Βίντεο

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Προ των πυλών τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα – Βίντεο

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι αγορές ανά το Παγκόσμιο, μετά την επίθεση – απάντηση του Ισραήλ προς το Ιράν, σημαίνοντας συναγερμό σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους πολλούς παράγοντες οι οποίοι ενδέχεται να επηρεαστούν από την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, φαίνεται να βρίσκονται προ των πυλών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μιχάλης Μιχαήλ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που ενδέχεται να υπάρξουν στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και στις καθυστερήσεις στην μεταφορά εμπορευμάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, «είναι πιθανόν να κλείσουν εντελώς οι διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα και από τη Διώρυγα του Σουέζ. Αυτό συνεπάγεται ότι, θα υπάρξουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως και αυξήσεις τιμών».
«Όταν όλα τα πλοία από την Ασία προς την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, αναγκάζονται να εντείνουν το γύρο της Αφρικής, αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο άρα θα υπάρχουν καθυστερήσεις, αύξηση του κόστους, λιγότερα δρομολόγια για το κάθε πλοίο, άρα θα υπάρχει πρόβλημα στο να μεταφέρουν εμπορεύματα. Οπωσδήποτε και θα υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», εξήγησε.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top