ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Θέση παίρνει για τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΑΚΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΠτΔ πρέπει να αναλάβει για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση»

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Γενικής Εισαγγελίας, μετά και την πρόσφατη συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, επιδεινώνει την κρίση των θεσμών που σοβεί στον τόπο από τα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και που συνεχίζεται τώρα με τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Το ΑΚΕΛ δεν μπαίνει στη λογική να επιλέξει στρατόπεδο γιατί θεωρούμε ότι κανένας θεσμός και κανένα πρόσωπο που τον εκπροσωπεί δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν διαθέτει το αλάθητο. Είναι επίσης σαφές και επιβεβλημένο ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οριστικά τα όρια των αρμοδιοτήτων των δύο θεσμών, προκειμένου να μην επανέρχεται ανά τακτά διαστήματα αυτό το ζήτημα. Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση και να μην περιορίζεται να σχολιάζει, ως παρατηρητής, ότι η κατάσταση είναι «δυσάρεστη εξέλιξη» Ο κ. Χριστοδουλίδης ας αναλογιστεί ότι αν οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα τότε θα βαθύνει και  θα εκτραχυνθεί η θεσμική κρίση.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τακτική του κ. Χριστοδουλίδη να μην αγγίζει τα δύσκολα θέματα για να προστατεύει την επικοινωνιακή εικόνα του»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top