ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Κάτι στο οποίο επενδύει και η Λευκωσία μετά από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη διασύνδεση των Ευρωτουρκικών με το κυπριακό. Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να δείξει με έμπρακτο τρόπο ότι αυτά τα οποία στηρίζει, θα τα κάνει στην πράξη.

Από τα αποτελέσματα της περιοδείας της κ. Ολγκίν, θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις για το κυπριακό και αν θα ξεκλειδώσει η διαδικασία μέχρι τον Ιούνιο, το χρονοδιάγραμμα δηλαδή στο οποίο επιμένει η τ/κ πλευρά ότι έχει τεθεί, σε σχέση με την αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του Αντόνιο Γκουτέρες  ή αν και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει αδιέξοδο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς αναφορικά με την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Τουρκία, τις επισκέψεις της κ. Ολγκίν σε Ευρωπαϊκές χώρες και την επιστροφή της στην Κύπρο την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ανέφερε ότι αυτό το οποίο αναμένει είναι «στη βάση των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διασυνδέουν τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά με πρόοδο στο κυπριακό να δούμε στην πράξη πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στενή σχέση που έχει ο ίδιος με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξή του, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Λευκωσία στο κυπριακό.

Παρά την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς ΗΕ τα πράγματα στο κυπριακό φαίνεται ότι προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό, με το μέλλον να προδιαγράφεται αβέβαιο, κάτι το οποίο υποστηρίζουν και πολιτικοί κύκλοι, λόγω της απαράδεκτης θέσης που προβάλλει η τουρκική πλευρά, για λύση δύο κρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top