ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Μια άδεια που δεν ζητήθηκε ποτέ και μια φωτοβολίδα είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις δυνάμεις πυρόσβεσης και προκαλώντας φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την Υπουργό Γεωργίας διέταξε διοικητική έρευνα και ταυτόχρονα μετά από παραδοχή έδωσε οδηγίες για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων .

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μεταλλείων χωρίς να έχει πάρει την απαραίτητη άδεια από το Τμήμα Δασών, προχώρησε στη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων που χρησιμοποιούνται από τα πλοία με αποτέλεσμα μία από τις φωτοβολίδες που ήταν ληγμένη δεν αφοπλίστηκε και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 100- 150 μέτρων σε δύσβατη περιοχή στο δάσος, προκαλώντας τη φωτιά που έθεσε σε συναγερμό τις Δυνάμεις πυρόσβεσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος εκρηκτικών της Υπηρεσίας Μεταλλείων μία φορά το χρόνο περισυλλέγει απ’ όλα τα πλοία τα καπνογόνα και φωτοβολίδες κινδύνου με τα οποία είναι εφοδιασμένα για να καταστραφούν σε λατομείο ώστε να μην διακινούνται παράνομα. Ωστόσο αυτή τη φορά το Τμήμα Μεταλλείων προχώρησε στην καταστροφή χωρίς πρώτα να λάβει την απαραίτητη άδεια.

Η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου ανέφερε στην εκπομπή «Αlpha Ενημέρωση, «Είπαμε πολλές φορές οτι οι πυρκαγιές προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη και κάποια από αυτά τα λάθη μπορούν να αποφεύγονται. Χθες ήταν ήταν κάτι που μπορούσε να αποφευχθεί.

Υπήρξε παραδοχή από την πρώτη στιγμή από την Υπηρεσία Μεταλλείων . Δυστυχώς όμως είναι τα αποτελέσματα που φαίνονται και δεν έρχονται πίσω.

Όταν οι συνέπειες των πράξεων μας είναι αυτής της τάξης που έχουμε δει χθες οφείλουμε να είμαστε άμεσοι και να το αντιμετωπίζουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο».

Πτητικά μέσα από τον Ιούνιο

Ένα θέμα που «καίει» την Κύπρο, είναι οι πυρκαγιές το καλοκαίρι και τα μέσα κατάσβεσης που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Υπουργό Γεωργίας φέτος δεν υπήρξε αρκετό επαρκής προσφοριοδότηση δηλαδή οι διαγωνισμοί για την ενοικίαση των πτητικών μέσων δεν ήταν γόνιμοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επανάληψη της διαδικασίας και την αναμονή να ολοκληρωθεί. Όπως αναφέρει η Υπουργός, υπάρχει εκτίμηση από το Τμήμα Δασών ότι θα υπάρξουν ενοικιαζόμενα πτητικά μέσα τον Ιούνιο.

«Όλη αυτή η διαδικασία δεν ικανοποιεί αυτή την Κυβέρνηση. Ύψιστης σημασία είναι η πρόληψη για αυτό με οδηγίες του Προέδρου της ΚΔ ξεκίνησε η διαδικασία για απόκτηση 10 ιδιόκτητων πτητικών μέσων»

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top