ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

HELLENiQ ENERGY: Αλλαγή σελίδας στην Κύπρο με την ίδρυση της ΕΚΟ Energy

HELLENiQ ENERGY: Αλλαγή σελίδας στην Κύπρο  με την ίδρυση της ΕΚΟ Energy

Ξεκίνησε η εμπορική δραστηριότητα στην προμήθεια ηλεκτρισμού από ΑΠΕ

Την έναρξη λειτουργίας στην Κύπρο της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY. Η EKO Energy στοχεύει να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών για επιλεγμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της HELLENiQ ENERGY.

Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η HELLENiQ ENERGY παρουσίασε τα αποτελέσματα του στρατηγικού της πλάνου «VISION 2025» για την ενεργειακή μετάβαση, καθώς και τα επιχειρηματικά σχέδιά της, με τα οποία φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και αυτονομίας της Κύπρου. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν εκπρόσωποι της Κυπριακής Κυβέρνησης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η Διοίκηση της HELLENiQ ENERGY, καθώς και τα στελέχη της ΕΚΟ Κύπρου.

 

Η HELLENiQ ENERGY πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια για ενεργειακή μετάβαση, με άξονα το πρόγραμμα «VISION 2025». Εκσυγχρονίζει τις παραδοσιακές δραστηριότητές της στη διύλιση και την εμπορία καυσίμων μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα, επεκτείνεται σε νέες ενεργειακές αγορές και αναπτύσσει εκτενές χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ και στην πράσινη ενέργεια, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ειδικότερα στην Κύπρο, η HELLENiQ ENERGY επενδύει με συνέπεια στον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της και θέτει σε λειτουργία την ΕΚΟ Εnergy, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και προσφέροντας ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ΕΚΟ Εnergy έχει ήδη ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της και παρέχει τις υπηρεσίες της σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες. Προωθώντας το στρατηγικό σχεδιασμό της, η Εταιρεία έχει συνάψει έως σήμερα συμβόλαια συνολικής κατανάλωσης 60 GWh και επιδιώκει τη συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξής της, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς με επίκεντρο

πάντα τον καταναλωτή. Βασικός άξονας στη στρατηγική της είναι η καθετοποίηση των δραστηριοτήτων με ιδιόκτητα πάρκα, προσφέροντας ευελιξία και σωστή ενεργειακή διαχείριση στους πελάτες της.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της εταιρείας EKO ENERGY ως προμηθευτή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Μιας εταιρείας (βλ. EKO CYPRUS LIMITED) με πετυχημένη λειτουργία και παρουσία στην εμπορία καυσίμων, αλλά και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι η διεύρυνση των εργασιών σας (βλ. HELLENiQ ENERGY) στην Κύπρο, οι νέες σας επενδύσεις στην κυπριακή αγορά, είναι για εμάς μια από τις σημαντικότερες ψήφους εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία και θα ήθελα εκ μέρους της Πολιτείας, εκ μέρους του συνόλου του κυπριακού λαού, να σας ευχαριστήσω».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε: «Η δημιουργία της EKO ENERGY αποτελεί ένα ορόσημο για εμάς, καθώς επενδύουμε για να καταστήσουμε την Εταιρεία μας στην Κύπρο έναν ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο πάροχο ενεργειακών προϊόντων και λύσεων. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την πράσινη μετάβαση της χώρας και βοηθάμε στην επίτευξη των στόχων για ενεργειακή αυτονομία και μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος. Παράλληλα πιστεύουμε πως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά ενέργειας θα έχει ορατά οφέλη για τους καταναλωτές, ενώ την ίδια ώρα δημιουργούμε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο. Μετά την Κύπρο, που για εμάς αποτελεί στρατηγική επιλογή, σχεδιάζουμε προσεκτικά τις κινήσεις μας και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, για τις οποίες σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, δίνοντας έμφαση στη νέα ενέργεια και στις ΑΠΕ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»ΠτΔ: Συμφωνεί απόλυτα με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα - «Στηρίζουμε αυτή την θέση»

ΠτΔ: Συμφωνεί απόλυτα με την θέση Ελλάδας για ευρωπαϊκή αεράμυνα - «Στηρίζουμε αυτή την θέση»

Ως Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή ευρωπαϊκή ευρωάμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top