ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες βολές Λοϊζίδη: «Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί»

Νέες βολές Λοϊζίδη: «Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί»

Μέχρι να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της Βουλής, "δηλαδή μετά τις εκλογές, θα εξακολουθήσουμε σαν Αστυνομικοί, να είμαστε εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες εναντίον μας από άτομα του υποκόσμου και της καθημερινής εγκληματικότητας», αναφέρει ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της παγκυπριας συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης.

Σχολιάζοντας την αναβολή της ψήφισης στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της τροποποίησης του Νόμου της ΑΑΔΙΠΑ, για ποινική ευθύνη σε άτομα που καταγγέλλουν ψευδώς αστυνομικούς και της τροποποίησης του ποινικού αδικήματος της Δημόσιας Βλάβης, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι «οι προσπάθειες μας θα εντατικοποιηθούν για ψήφιση των δυο αυτών θεμάτων και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα» στους Αστυνομικούς, «ως ασπίδα όπως ακριβώς είμαστε τα τελευταία τρία χρόνια».

Αναφερόμενος στους επόμενους στόχους της συντεχνίας, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι αυτοί είναι μεταξύ άλλων «η αποκατάσταση (δικαστικώς) της λανθασμένης μεθόδου αναβάθμισης μισθολογικών κλιμάκων και αποκατάσταση της ανισότητας σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας κάθε μέλους, η εθελούσια αφυπηρέτηση με τη συμπλήρωση των 29,2 χρόνων υπηρεσίας χωρίς πέναλτι σε σύνταξη και εφάπαξ και όχι αφυπηρέτηση στα 62 που συμφωνήθηκαν το 2013, η επαναφορά όλων των επιδομάτων που αποκόπηκαν από το 2013 και αύξηση αυτών που παρέμειναν στα ίδια ποσά εδώ και δεκαετίες, η αποκατάσταση των ωρών που δούλευαν επιπρόσθετα για δεκαετίες οι Αστυνομικοί πριν την εναρμόνιση του ωραρίου, η αποκατάσταση με αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ακριβώς σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, για τα τεράστια ποσά μείωσης απολαβών που έγιναν στα Σώματα Ασφαλείας από το 2013» και η «αλλαγή των Εισφορών προς ΓΕΣΥ με ποσόστωση μόνο στο μισθό, και όχι όπως συμφωνήθηκαν το 2013 σε όλες τις απολαβές των Αστυνομικών».

«Για εμάς προτεραιότητα δεν είναι τα εξοχικά, ξενοδοχεία και διάφορες προσφορές», αλλά «τα δικαιώματα του Αστυνομικού και οι εργασιακές του συνθήκες», καταλήγει ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Προβλήματα εργαζομένων στα ΚΕΠ

Εξάλλου, σε επιστολής του την Πέμπτη προς την Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρεται σε "ορισμένα σοβαρά ζητήματα" που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), τα οποία "επηρεάζουν αρνητικά τους συναδέλφους, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης".

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η μη εφαρμογή του ευέλικτου ωραρίου στα ΚΕΠ δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, ιδίως σε συνάρτηση με τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και της οικογενειακής/προσωπικής τους ζωής και προσθέτει ότι "η υπερωριακή εργασία των συναδέλφων στα ΚΕΠ θα πρέπει να αμείβεται όπως προβλέπεται από τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Απολαβές, Επιδόματα και άλλα Οικονομικά Ωφελήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων) Κανονισμούς του 1995 έως 2018".

Ίσως το πιο ανησυχητικό, σύμφωνα με το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού, "είναι η συνεχής παρακολούθηση και χρονομέτρηση των υπαλλήλων για κάθε εργασία που εκτελούν, μέσω ειδικού συστήματος παρακολούθησης", πρακτική, όπως αναφερει, που "δημιουργεί τεράστια πίεση, ψυχολογικό στρες και αδυναμία συγκέντρωσης στους εργαζόμενους" και "εγείρει σοβαρά ερωτήματα που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι "η συνεχής παρακολούθηση και καταγραφή των εργασιών των υπαλλήλων αποτελεί επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία διέπεται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οκτώ μέρες στο κελί οι δύο για το οπλοστάσιο σε τάφο στην επαρχία Λάρνακας

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης τηςΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top