ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Οι συλληφθέντες είναι ένας Ελληνοκύπριος και 6 άτομα αραβικής καταγωγής.

Σημειώνεται ότι η απόπειρα φόνου, με θύμα 34χρονο, διαπράχθηκε το μεσημέρι της 23ης Απριλίου, στον δρόμο Ανθούπολης – Παλαιχωρίου, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον 34χρονο, ο οποίος επίσης επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως «σε αυτή την υπόθεση τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί θεωρούμε ότι πρόκειται και για ηθικούς αυτουργούς αλλά και για φυσικούς δράστες».

«Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης αυτή τη στιγμή και τα πρόσωπα αυτά ως ύποπτα βρίσκονται υπό κράτηση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε αυτή τη μαρτυρία που χρειαζόμαστε για να διαλευκάνουμε πλήρως τη σοβαρή αυτή υπόθεση», σημείωσε.

Όσον αφορά το θύμα της απόπειρας φόνου είπε ότι ο 34χρονος ακόμη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο διασωληνωμένος στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς αν η απόπειρα έγινε με σκοπό τον «έλεγχο» της Λευκωσίας είπε ότι «υπάρχουν διάφορες πληροφορίες που διερευνά αυτή τη στιγμή η Αστυνομία, υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες, σίγουρα αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε μετά την ολοκλήρωση των ερευνών. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες στα χέρια των ανακριτών, έχουμε και κάποια τεκμήρια που αυτή τη στιγμή αξιολογούνται και κάποια βρίσκονται σε διάφορα εργαστήρια για επιστημονικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση αυτή».

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο Χρίστος Ανδρέου, καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο και ότι αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων από έρευνες και τεκμήρια.

Δεν έχει εντοπιστεί, ακόμη, η μοτοσικλέτα των δραστών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας χαρακτήρισε την υπόθεση περίπλοκη και δύσκολη, τονίζοντας ότι το ανακριτικό έργο είναι μεγάλο και ότι είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την έκταση της δράσης των υπόπτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Iσραηλινό drone έπληξε αυτοκίνητο στον Λίβανο, δύο νεκροί ανάμεσά τους και διοικητής της Χεζμπολάχ - Δείτε βίντεο

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top