ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρία Παναγιώτου: Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για πυροτεχνήματα - Σύσκεψη με Υπ. Δικαιοσύνης

Μαρία Παναγιώτου: Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για πυροτεχνήματα - Σύσκεψη με Υπ. Δικαιοσύνης

Σύσκεψη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη και την Αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, για να εξετάσουν από κοινού το πλαίσιο χρήσης πυροτεχνημάτων και ενδεχόμενης αυστηριοποίησής του, δήλωσε η κ. Παναγιώτου την Πέμπτη.

Η κ. Παναγιώτου απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο δηλώσεων για την καθιερωμένη επίσκεψή της σε υπεραγορές στη Λευκωσία, ενόψει του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι, στον απόηχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στην επαρχία Λεμεσού, αλλά και μετά από πυρκαγιά που προηγήθηκε στην επαρχία Πάφου, η οποία είχε προκληθεί από ρίψη πυροτεχνημάτων, η Υπουργός ανακοίνωσε την άρση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων.

Ερωτηθείσα στο πλαίσιο των δηλώσεών της αν το μέτρο αυτό πρόκειται να έχει μόνιμο χαρακτήρα, η κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι τα πυροτεχνήματα που πρέπει να εκτοξευθούν από το έδαφος, χρειάζεται να έχουν ειδική άδεια. Λόγω του ενδεχομένου πρόκλησης πυρκαγιών λόγω ρίψης πυροτεχνημάτων, η κ. Παναγιώτου είπε ότι η Υπηρεσία Μεταλλείων προχώρησε σε άρση των αδειών, ακριβώς για να εξεταστούν αυτά τα φαινόμενα.

«Τα θέτουμε όλα ξανά επί τάπητος και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο τρόπος με τον οποίο εξετάζουμε και αντιμετωπίζουμε το όλο ζήτημα», ανέφερε η Υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σημερινή σύσκεψη θα ακολουθήσουν και άλλες, και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πτυχές της χρήσης πυροτεχνημάτων και να συζητηθεί με ποια μέτρα θα μπορέσει να γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο που τη διέπει.

Η κ. Παναγιώτου ρωτήθηκε, επίσης, και για την πορεία της διερεύνησης των αιτιών της πρόσφατης πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, σημείωσε όμως ότι, επειδή είναι σε εξέλιξη η έρευνα, θα προβεί σε δηλώσεις όταν αυτή ολοκληρωθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top