Ξεκίνησε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας στη Γάζα, λέει ο στρατός ΗΠΑ

Ξεκίνησε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας στη Γάζα, λέει ο στρατός ΗΠΑ

Άρχισαν να κινούνται στην ξηρά μέσω της προσωρινής προβλήτας στη Γάζα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CentCom).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της CentCom, άρχισαν περίπου στις 9 το πρωί (ώρα Γάζας και Κύπρου), φορτηγά να μεταφέρουν στην ξηρά ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της προσωρινής προβλήτας.

«Πρόκειται για μια συνεχή, πολυεθνική προσπάθεια παροχής πρόσθετης βοήθειας σε Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου που έχει εξ ολοκλήρου ανθρωπιστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει είδη βοήθειας που δωρίζονται από διάφορες χώρες και ανθρωπιστικές οργανώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι κανένα μέλος του στρατού των ΗΠΑ δεν αποβιβάστηκε στη Γάζα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE