ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το εθνικό μας νούμερο 

Το εθνικό μας νούμερο 

Αν η Κυπριακή Δημοκρατία είχε πρόσωπο θα ήταν αυτό:

Ο “Φιλελεύθερος” μας θύμισε ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται ακριβώς τρία χρόνια από τότε που η εφημερίδα αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα πλαστά έγγραφα του τότε -χρυσοπληρωμένου- Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή (ξέρετε, εκείνου που θέλουν να ξηλώσουν οι Εισαγγελείς μας για “ανάρμοστη συμπεριφορά”) προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας. 

Τρία χρόνια από τότε που ένας τυχάρπαστος τύπος ο οποίος δήλωνε “πολιτικός μηχανικός αλλά με έμφαση στην πολιτική επιστήμη” (I shit you not) και τσέπωνε  €4.756 τον μήνα μικτά (3.063 καθαρά) για τους κόπους του, αποκαλύφθηκε πως είχε όχι μόνο πλαστό πτυχίο (αυτός τουλάχιστον δεν είχε συμφοιτητή έναν γάτο όπως ο άλλος) αλλά μέχρι και απολυτήριο λυκείου που ανέγραφε τη βαθμολογία με το διαβόητο πλέον σήμερα “σύστημα Γιαννάκη”, δηλαδή 12 και ολογράφως... eighteen (ένα σύστημα που εφαρμόζεται πλέον με επιτυχία σε όλο το φάσμα των δηλώσεων του Προέδρου όπου άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα λέει ότι καταλάβαμε).

Και το καλύτερο; Όχι μόνο εδώ και τρία χρόνια δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή γαμημένη πρόοδος στην υπόθεση (σημειώστε πως αν εξαιρέσουμε το κωλοβάρεμα της Αστυνομίας στις εξαφανίσεις των θυμάτων του Μεταξά, η υπόθεση από την ανεύρεση του πρώτου πτώματος στον εντοπισμό, σύλληψη, δίκη και καταδίκη του δράστη πήρε ακριβώς τρεις μήνες) αλλά όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση (εδώ γελάμε) του πληρώνουμε το... 50% του μισθού του (όχι του Επιτρόπου αλλά της οργανικής θέσης που κατείχε στον Οργανισμό Νεολαίας και η οποία είναι ενεργή μέχρι σήμερα χωρίς φυσικά να πατάει). Βασικά ο Γιαννάκης είναι εισοδηματίας με τα χρήματα του φορολογούμενου μαλάκα (το “πολίτης” έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια) ενώ οι Αρχές ερευνούν με το πάσο τους ίσως την πιο αργόσυρτη υπόθεση απλής πλαστογραφίας στα δικαστικά χρονικά του τόπου. Υπολογίζεται πως τους τελευταίους 36 μήνες ο Γιαννάλης εκτιμάται ότι έλαβε περίπου €43.000 και θα εξακολουθεί να πληρώνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η εις βάρος του δικαστική διαδικασία. Σε περίπτωση δε που αθωωθεί (όλα να τα περιμένεις από τη χασοδίκη Νομική Υπηρεσία), θα του καταβληθεί το σύνολο των απολαβών του. Το σύνολο. 

Όμως ο Γιαννάκης δεν πρέπει επ ουδενί λόγο να διωχθεί ποινικά. Απεναντίας, πρέπει να αποκατασταθεί στο στάτους που αντανακλά την πραγματική αξία του ανδρός: να αντικαταστήσει δηλαδή στον θυρεό της Κυπριακής Δημοκρατίας εκείνο το ρημάδι το πουλί (που ούτως ή άλλως επέτασεν εδώ και καιρό) ως το Επίσημο Πρόσωπο της χώρα. Υπάρχει άλλωστε κάποιο άλλο πρόσωπο στην ιστορία που να μετουσιώνει τόσο πετυχημένα την κουτοπονηριά, το βόλεμα, το θράσος, την απατεωνιά, το ρουσφέτι, τον κομματισμό, την αλαζονεία και την ατιμωρησία που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο κυπριακό κράτος;

Ο Γιαννάκης Γιαννάκη είναι το πρόσωπο μιας χώρας που ανέκαθεν τα πήγαινε καλά με τα νούμερα... 



 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Φόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Φόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας ο 48χρονος ύποπτος για την υπόθεση φόνου με θύμα 41χρονη στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top