ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πισωγύρισμα» για το οργανωμένο έγκλημα: Τέλος στην ανωνυμία των χρήστων καρτοκινητών - Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση

«Πισωγύρισμα» για το οργανωμένο έγκλημα: Τέλος στην ανωνυμία των χρήστων καρτοκινητών - Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση

Για την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών και πώς θα χειριστεί η Αστυνομία αυτή την άρση της ανωνυμίας μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κατόχους αυτών των καρτοκινητών.

«Τέθηκε σε εφαρμογή από τις 10/5 η συγκεκριμένη νομοθεσία, φυσικά υπάρχει ένας χρόνος των 18 μηνών για πλήρη εφαρμογή του. Σε αυτούς τους 18 μήνες οι πάροχοι θα πρέπει να ταυτοποιήσουν όλες τις κάρτες κινητών τηλεφώνων. Στην συνέχεια η Αστυνομία θα μπορεί να αποτίνεται στον πάροχο αν χρειαστεί», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, θα ακολουθούνται συγκριμένες διαδικασίες.

«Θα εκδίδονται κάποια συγκεκριμένα διατάγματα τα οποία σίγουρα θα γίνονται στην βάση των δεδομένων που προνοεί η σχετική νομοθεσία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την διαδικασία για ταυτοποίηση των χρηστών, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι θα πρέπει να συμπληρώνονται κάποιες φόρμες ενώ όταν θα αγοράσουμε νέο καρτοκινητό, θα πρέπει να δίνονται τα στοιχεία του κατόχου.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Υπ. Δικαιοσύνης: Tέλος η ανωνυμία στα καρτοκινητά - Αυτούς τους τρεις άξονες στοχεύει να χτυπήσει

Πράσινο φως και από την Βουλή η οποία πέρασε το νομοσχέδιο για τερματισμό ανωνυμίας στα καρτοκινητά.

Στις 10 Μαΐου, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο το οποίο θεωρείται σημαντικής σημασίας για την Αστυνομία και για το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, «Η νομοθεσία δεν λέει την διαδικασία που φτάνουμε στο χρήση, λέει απλά μόνο ότι καταργείται η ανωνυμία»

Η πλήρης εφαρμογή θα γίνει εντός 18 μηνών. Οι πάροχοι θα πρέπει να ταυτοποιούν πλέον όλες τις προπληρωμένες κάρτες.

Το διάστημα των 18 μηνών όπως αναφέρει ο Υπουργός στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» , θα «χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρωθούν δυο ενδιάμεσες διαδικασίες. Το πρώτο είναι να ψηφιστούν σχετικοί κανονισμοί οι οποίοι υλοποιούν ουσιαστικά την νομοθεσία που υπάρχει σήμερα».

Όπως εξήγησε ο κ.Χαρτσιώτης σε όλα τα σημεία όπου θα πωλούνται καρτοκινητά , θα υπάρχει ένα έντυπο το οποίο θα συμπληρώνει όποιος αγοράσει την κάρτα.

Στόχος, μέσα από το νομοσχέδιο της κατάργησης ανωνυμίας των καρτοκινητών, είναι να χτυπήσει αποτελεσματικά τρεις άξονες με τους οποίους συνδέεται. Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε το οργανωμένο έγκλημα και τις φυλακές, το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top